Afbeelding
Politie.nl

Vuurwapen en drugs in beslag genomen

29 maart 2023 om 20:07 Misdaad

SOESTERBERG De politie kreeg op 28 maart de informatie dat een bewoner aan de Gemini zou beschikken over een vuurwapen. Daarop ging de politie gisteravond ter plekke en verrichtte een zogenoemde spoedzoeking in het huis waarbij diverse goederen waaronder een vuurwapen en verdovende middelen in beslag werden genomen.

Bij de zoeking stuitten de agenten al snel op een nog nader te bepalen hoeveelheid verdovende middelen. Daarna werd ook het vuurwapen met munitie aangetroffen. Verder werden in het huis een hoeveelheid sloffen sigaretten, diverse rolexhorloges, klompjes goud en een aantal telefoons in beslag genomen voor nader onderzoek. De bewoner is aangehouden en zit vast voor nader verhoor. 

ONDERMIJNENDE CRIMINALITEIT

,,Drugshandel vormt voor een groot deel de basis van ondermijning. Jongeren en volwassenen worden meegezogen op een crimineel pad waar ze moeilijk van af kunnen. Drugshandel kan vaak leiden tot intimidatie, afpersing en geweld in een buurt of wijk”, geeft de politie aan. De aanpak van ondermijning is gericht op het duurzaam verstoren van criminele activiteiten, netwerken en structuren voor een veilige samenleving.

HELPEN EN MELDEN

Iedereen kan te maken krijgen met ondermijnende criminaliteit. Meld het wanneer je iets ziet of ruikt. Altijd. Bel 112 als elke seconde telt en 0900-8844 bij geen spoed, wél politie. Melden kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem, bel hiervoor tel 0800 -7000 of via: https://www.meldmisdaadanoniem.nl/melden/

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie