Archiefbeeld ter illustratie.
Archiefbeeld ter illustratie. Politie

Vuurwapens aangetroffen bij opgerolde hennepkwekerij in Soesterberg

7 juli 2021 om 17:24 Misdaad

SOESTERBERG De politie heeft in een woning bij een hennepkwekerij in Soesterberg een aantal vuurwapens aangetroffen. De kwekerij, die zich in de kelderruimte achter de doorzochte woning aan de Amersfoortsestraat bevond, werd vorige week woensdag aangetroffen door agenten. Er werden die dag ook twee arrestaties verricht. 

Agenten stelden vorige week woensdag naar aanleiding van een anonieme melding een onderzoek in rondom de woning. In de kelderruimte, die via een verborgen ingang te betreden was, werd een professionele hennepkwekerij met duizend volgroeide planten aangetroffen.

VUURWAPENS Aansluitend werd een onderzoek in de woning zelf ingesteld. Naast een flinke hoeveelheid contant geld werden ook meerdere vuurwapens gevonden. Twee verdachten, een 49-jarige inwoner uit Hilversum en een 54-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, werden aangehouden. Zij zijn beiden op vrijdag voorgeleid bij de rechter-commissaris. De 54-jarige man werd hierna heengezonden. De Hilversummer blijft vastzitten.

Meerdere goederen, waaronder gegevensdragers, auto’s, quads, geld en horloges werden in beslag genomen.


advertentie
advertentie