Afbeelding
Politie.nl

Date in Soest is niet wat het lijkt; Lissenaar ontsnapt nipt aan beroving

13 november 2020 om 09:53 Misdaad

SOEST Een date aan de Spoorstraat in Soest ging afgelopen dinsdagavond mis. Een 24-jarige man uit Lisse dacht een date te hebben met een vrouw, maar werd opgewacht door een man en twee jongemannen op de plek waar hij met de ‘vrouw’ had afgesproken. Vervolgens probeerden zij hem te beroven. Dat meldt het Leidsch Dagblad. 

De afspraak tussen de Lissenaar en de ‘vrouw’ was gemaakt via een datingapp. Hij zou haar om 19.40 uur ontmoeten, maar bij aankomst werd hij belaagd en bedreigd door de drie verdachten. Er werd een poging gedaan om zijn spullen te stelen, maar de Lissenaar kon wegkomen. De verdachten maakten zich kort daarna uit de voeten. Eén van de mannen is tussen de 18 en 20 jaar oud, heeft een witte huidskleur, een mager postuur en had een korte, witte jas aan. 

VERDACHTEN Eén van de andere verdachten, een jongeman, heeft een lichtgetinte huidskleur, droeg een zwarte mondkapje, een donkere jas en een spijkerbroek. De man is 1.80 meter lang, heeft een witte huidskleur en krullend, lichtgekleurd haar. Hij heeft een stevig postuur en droeg die betreffende avond een donkere jas met een donker shirt.

Getuigen van het incident kunnen zich bij de politie melden via het nummer 0900 8844 of anoniem bellen naar 0800 7000. Het is niet de eerste keer dat er een (poging tot) beroving tijdens een ‘date’ plaatsvindt in Soest. Eerder werd een 47-jarige man in Soest beroofd door drie jongens. De politie krijgt de afgelopen tijd tevens veel meldingen binnen van mensen die bedreigd, afgeperst, mishandeld en/of beroofd zijn op een afspraak die zij via een datingapp hadden. 

advertentie
advertentie