Een politieman bestreed met een handblusser als eerst de autobrand.
Een politieman bestreed met een handblusser als eerst de autobrand. Eempers

Auto in brand op Veenbesstraat in Soest

4 mei 2023 om 14:04 Brand

SOEST Een bewoner van de Veenbesstraat zal als hij terug is van vakantie een andere thuiskomst voor ogen hebben dan hem nu te wachten staat. Een rit met zijn auto zit er voorlopig niet in. Hij liep donderdagmiddag flinke schade op door een brand. Deze is vermoedelijk aangestoken.

De eigenaar had de auto op de parkeerplaats bij de flats aan de Veenbesstraat achtergelaten. Rookontwikkeling maakte buurtbewoners attent op de brand. De vlammen waren in hoofdzaak bij de linker voorband te zien. De politie die als eerste aankwam, probeerde met behulp van een handblusser het vuur te doven, maar slaagde daar niet afdoende in. De brandweer maakte de klus met één straal af. 

Daarvoor werd ook een gat in de motorkap geslagen om een nevelkogel te kunnen gebruiken. Deze beperkt door zijn doelmatigheid niet alleen de brandschade, maar ook de waterschade en verhoogt de veiligheid van de brandweerman. De methode om brandhaarden te benaderen werd tot dusver in het openbreken van portieren en inslaan van ruiten gevonden.

Met één straal doofde de brandweer het vuur.
De vlammen waren te zien bij het linker voorwiel.
Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie