De Van Weedestraat was ter plekke tijdelijk afgesloten.
De Van Weedestraat was ter plekke tijdelijk afgesloten. Eempers

Rookontwikkeling door rubber in allesbrander

22 januari 2023 om 22:03 Brand

SOEST Het heet dan wel een allesbrander, maar hij is echt niet geschikt voor alles wat er ingegooid wordt. Een bewoner van de Van Weedestraat kwam zondagavond ook tot die ontdekking toen er plotseling sprake was van een flinke rookontwikkeling. Op het vermoeden van een dakbrand werd de brandweer gealarmeerd.

Door Jan van Steendelaar

Onderweg kreeg de bemanning van de bluswagen als nader bericht dat het waarschijnlijk om een schoorsteenbrand zou gaan. Geen van die veronderstellingen bleek bij aankomst juist te zijn. Nader onderzoek bracht aan het licht dat de bewoner een stuk hout waaraan nog een behoorlijke hoeveelheid rubber vastzat op het vuur had gegooid. Het rubber veroorzaakte de flinke rookontwikkeling.

De brandweer hoefde de slangen niet uit te rollen en de hoogwerker niet in bedrijf te stellen, want met het wegtrekken van de rook was de situatie in huis weer normaal. Gedurende de inzet van de brandweer was de Van Weedestraat tussen de Stadhouderslaan en de Burgemeester Grothestraat voor het verkeer afgesloten.

Het viel gelukkig allemaal mee.
Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie