Toen de brandweer arriveerde hadden bewoners de vlammen al gedoofd.
Toen de brandweer arriveerde hadden bewoners de vlammen al gedoofd. Eempers

Brand in aanbouw overkapping aan Tensenhof in Soest

30 juni 2022 om 13:33 Brand

SOEST Vermoedelijk doordat smeulend resten uit een vuurkorf in een plasticcontainer waren gedeponeerd en zijn gaan branden, is donderdagmorgen brand ontstaan in de aanbouw van een overkapping achter een woning aan de Tensenhof.

Door snel ingrijpen van buurtbewoners kon voorkomen worden dat het vuur zich uitbreidde. Bij aankomst van de brandweer was het vuur al uit en kon volstaan worden met nablussen. Toen de brand werd ontdekt, sloegen de vlammen al hoog uit het gebouw en hadden ze een boom in de aangrenzende tuin van de buren al aangetast.

Toen de brand werd ontdekt, werd met een handblusser de eerste bluspoging gedaan. Daarna haalden buurtbewoners emmers water uit een zwembadje in de tuin en vervolgens werd een slang op de waterleiding aangesloten. Die maatregelen waren voldoende om het vuur te bedwingen en uiteindelijk ook te doven. Niettemin ging een groot deel van de opslag verloren. De brandweer bluste na en voerde op het dak een controle uit op doorslag van het vuur, maar dat was niet het geval. De schade is aanzienlijk.

De brandweer bluste nog wel na en voerde een controle uit.
Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie