Afbeelding
Bas Czerwinski

Mobiel stembureau in Soest

Verkiezingen/nieuws Verkiezingen voor gemeenteraad 2018

SOEST Inwoners van Soest kunnen woensdag 21 maart stemmen in een mobiel stembureau. Die dag worden zowel de gemeenteraadsverkiezingen gehouden als een landelijk raadgevend referendum (over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten). 

Naast de traditionele stembureaus kunnen Soester inwoners nu voor het eerst hun stem uitbrengen bij een mobiel stembureau. Het mobiele stembureau staat gedurende de dag op verschillende locaties in Soest en Soesterberg geparkeerd. Het mobiele stembureau zit in een omgebouwde touringcar (bus) en is ook te herkennen aan de vlag met daarop het woord stembureau.

[LOCATIES] Het mobiele stembureau is te vinden op de volgende tijden en locaties.

09.30-12.00 uur: Parkeervakken tegenover de warenmarkt, Soesterberg.

13.00-14.30 uur: Parkeerplaats Plein van Zuid, winkelcentrum Soest-Zuid in Soest.

15.00-16.30 uur: Pleintje nabij de Hema, Burg. Grothestraat 2 in Soest.

17.15-18.30 uur: Station Soest-Zuid bij het busstation op de Eikenlaan in Soest.

19.15-20.30 uur:  Parkeerplaats Plein van Zuid, winkelcentrum Soest-Zuid in Soest.

[TRADITIONELE STEMBUREAUS] Kiesgerechtigden kunnen ook hun stem uitbrengen bij een van de 23 traditionele stembureaus. De locaties zijn te vinden via www.soest.nl/verkiezingen. Inwoners mogen stemmen in elk stemlokaal binnen de gemeente Soest. Op de stempas staat wel het adres van een stemlokaal in de buurt, maar de kiesgerechtigde is niet verplicht om daar te stemmen.

[MINDERVALIDEN] In de gemeente Soest zijn de meeste stembureaus toegankelijk voor mindervaliden. Er kunnen echter altijd kleine ongemakken blijven bestaan, zoals een deurdranger of een veiligheidshekwerk bij de uitgang van een schoolplein. Als een mindervalide het zekere voor het onzekere wilt, dan kunnen zij probleemloos terecht bij de volgende stembureaus: Gemeentehuis Soest, Raadhuisplein 1; Residence Souveraine, Inspecteur Schreuderlaan 2, Soest; Hoog Soestdijk, Prins Hendriklaan 5, Soest; Emmakerk, Regentesselaan 2B, Soest; Zorgcentrum Molenschot, Dalplein 2-4, Soest; Woonzorgcentrum Mariënburg, Burgemeester Grothestraat 80, Soest; De Rank, Soesterbergsestraat 18, Soest; De Open Hof, Veenbesstraat 2, Soest; Ontmoetingscentrum De Klarinet, Klarinet 39, Soest; Ontmoetingscentrum Klaarwater, Wiardi Beckmanstraat 475A, Soest; Ontmoetingscentrum De Drie Eiken, Dorpsplein 18, Soesterberg. Het mobiele stembureau is niet toegankelijk voor mindervaliden.

[MEENEMEN] Om te stemmen moeten kiesgerechtigden de stempas meenemen, en een geldig identiteitsbewijs. Het identiteitsbewijs mag op de verkiezingsdag maximaal 5 jaar verlopen zijn (identiteitsbewijs is geldig tot 22 maart 2013). Meer informatie over de verkiezing van de gemeenteraad is te vinden op www.soest.nl/verkiezing-gemeenteraad.

advertentie