Bas Dreef (midden) en Bas Mutze en Evert Jan Stagge namens het bestuur van sv Baarn.
Bas Dreef (midden) en Bas Mutze en Evert Jan Stagge namens het bestuur van sv Baarn. sv Baarn

Bas Dreef nieuwe hoofdtrainer van sv Baarn

19 juni 2020 om 09:43 Voetbal

BAARN/SOEST Hij was al een tijdje achter de schermen betrokken bij de club, maar nu is het officieel bekrachtigd door de ondertekening van het contract: Soester Bas Dreef is het nieuwe gezicht voor de selectie van sv Baarn.

Dreef komt van SO Soest, de club waar hij in de jeugd zijn voetbalcarrière begon. Als speler heeft hij betaald voetbal gespeeld bij Ajax, RKC en Top Oss, speelde in diverse nationale jeugdteams en op top amateurniveau bij Spakenburg, DOVO en SO Soest. Na zijn actieve spelersloopbaan behaalde hij de benodigde trainersdiploma’s en begon als assistent bij SO Soest 1. Vervolgens deed hij ervaring op bij de JO19-1 en het tweede van SO Soest. Inmiddels heeft hij het diploma UEFA-B behaald en maakt nu dus de overstap naar het hoofdtrainerschap bij sv Baarn.

RELATIEF ONERVAREN Met de komst van Bas Dreef gaat de club opnieuw de uitdaging aan om met een relatief onervaren trainer in zee te gaan. De club naar eigen zeggen 'gelukkig een zeer goede ervaring met een debuterende hoofdtrainer, want met zijn voorganger Tom Gesgarz werd tenslotte vorig seizoen promotie naar de derde klasse bewerkstelligd.'

De eerste trainingen van Dreef zitten erop en ook de oriënterende gesprekken met spelers die voor de selectie in aanmerking komen hebben plaatsgevonden. Langzamerhand moet een beeld ontstaan van de ploeg die volgend seizoen met een schone lei in de derde klasse mag starten. 

CONCURRENTIE 'De prestaties van de Baarnaars de laatste jaren, het beleid, de ambities van de club én de naam van Bas Dreef hebben ervoor gezorgd dat er een flinke aanwas is van nieuwe spelers van buitenaf', schrijft de voetbalclub. ,,Tel daarbij op dat ook uit de jeugd diverse talenten de overstap maken naar de senioren en het is duidelijk dat de concurrentie behoorlijk is. Het keurkorps van de groen-witten heeft zowel een kwantitatieve, als een kwalitatieve impuls gekregen."

advertentie
advertentie