Het Nederlandse dames softbalteam speelt woensdag een oefeninterland in Soest.
Het Nederlandse dames softbalteam speelt woensdag een oefeninterland in Soest. KNBSB

Softbalinterland bij De Knickerbockers in Soest

19 mei 2023 om 13:46 Sport

SOEST Op het complex van De Knickerbockers aan de Bosstraat kan woensdag 24 mei gekeken worden naar een softbalinterland. Team Kingdom of the Netherlands neemt het dan vanaf 16.00 uur op tegen Tsjechië.

De ontmoeting tussen beide nationale teams is van vriendschappelijke aard. De twee landenploegen bereiden zich voor op het WK-kwalificatietoernooi dat in juli in het Spaanse Valencia wordt gehouden. Nederland moet daar bij de eerste twee eindigen in een poule met gastland Spanje, Cuba, Puerto Rico, Zuid-Afrika en China.

In aanloop naar die reeks wedstrijden oefent Team Kingdom of the Netherlands tegen Tsjechië en Taiwan. De Tsjechische dames zijn tegenstander op 22, 23 en 24 mei. Het laatste oefenduel tussen beide landen is in Soest. 

Emma Bakker van De Knickerbockers: ,,Wij zijn trots dat er bij onze club een interlandwedstrijd gespeeld kan worden. Het wordt een spannende zomer voor de softbalsters van het Koninkrijksteam en het is natuurlijk geweldig dat iedereen uit Soest en omgeving de kans heeft om de speelsters van dichtbij te zien spelen en natuurlijk aan te moedigen!”

Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie