Afbeelding
Pixabay

Er komen nieuwe mountainbikepaden in Soest

23 december 2022 om 07:56 Sport

SOEST In de gemeente Soest ligt al lange tijd een verbindingsroute voor mountainbikers. In een samenwerking tussen gemeente Soest en Stichting MTB Utrechtse Heuvelrug wordt deze verbindingsroute omgevormd tot een volwaardige route. 

Belangrijke doelen hierbij zijn het verminderen van onderlinge overlast tussen mountainbikers en andere recreanten. Maar ook het concentreren van mountainbikers in ecologisch minder kwetsbare gebieden.

NIEUWE PADEN Om mountainbikers en andere gebruikers zoals wandelaars en ruiters van elkaar te scheiden worden er in de Korte Duinen ook nieuwe paden aangelegd. In het lange voorbereidingstraject is in samenspraak met de provincie Utrecht een uitgebreid natuuronderzoek uitgevoerd om negatieve effecten op de natuur te voorkomen. Daarnaast is er ook een archeologisch onderzoek uitgevoerd.

WERKZAAMHEDEN De werkzaamheden starten op donderdag 22 december en duurt tot en met maart 2023. Tijdens het aanleggen worden nieuwe singletracks (smal, slingerend mountainbike-pad) gemarkeerd met een vlag waarbij de veiligheid een belangrijke rol speelt. Om te voorkomen dat de route modderig of mul wordt zetten we een minikraan in. Het afwerken van de singletracks gebeurt door vrijwilligers met handgereedschap.

VIGNET Vrijwilligers van de Stichting MTB Utrechtse Heuvelrug gaan de route onderhouden. Het is verplicht een vignet te kopen voor het gebruik van de mountainbikeroute. Naast het onderhouden van de route gebruiken zij de opbrengsten ook voor het financieel ondersteunen van natuurprojecten. Het vignet is te kopen op de website van Stichting MTB Utrechtse Heuvelrug.

advertentie
advertentie