Van de F-jes tot in de hoofdmacht. Dylan Meijer stopt na 20 jaar bij SO Soest.
Van de F-jes tot in de hoofdmacht. Dylan Meijer stopt na 20 jaar bij SO Soest. Marc van der Duijs

Twintig fijne jaren bij SO Soest

6 juni 2018 om 15:42 Sport/sport

SOEST Dylan Meijer (25) speelde zondag in Wognum zijn laatste wedstrijd voor SO Soest. De verloren nacompetitiewedstrijd (3-0) betekende na twintig jaar het vertrek van de snelle spits van de Bosstraat-Oost. ,,Ik ben een beetje klaar met die reistijden."

Peter Beijer

Meijer heeft nooit voor een andere club dan SO Soest gevoetbald. De beslissing om te stoppen terwijl hij in de voetbalkracht van zijn leven zit viel hem dan ook zwaar.

GEDREVEN ,,Voetballen bij SO Soest doe ik al vanaf mijn jongste jeugd. Ik was bij de F-jes al een klein en fel gedreven mannetje. Ik ben zelf niet de meest technische voetballer, moet het meer van mijn snelheid en werklust hebben. Qua karakter ben ik in al die jaren niet veel veranderd. Ik wilde altijd al het hoogst haalbare bereiken en dat was dus in het eerste spelen."

SUPER MOEILIJK ,,De hoofdreden dat ik bij SO Soest stop zijn de reistijden tussen Soest en mijn woon- en werkplaats Amsterdam. De afgelopen vier jaar heb ik het reizen prima volgehouden, maar nu ben ik er een beetje klaar mee. Vooral de trainingsavonden braken mij op. Mijn vertrek heeft zeker niets met de club te maken. Het was een super moeilijke beslissing voor mij. Ik heb het twintig jaar lang prima naar mijn zin gehad bij SO Soest."

BLINDELINGS Met Maarten Jan Belt kon Meijer het, zowel binnen als buiten het veld, prima vinden. De kleine spelverdeler stopt ook bij SO Soest en dat maakte voor Meijer de beslissing om te stoppen net iets makkelijker. ,,Maarten is een prima voetballer, wij voelen elkaar blindelings aan. Met hem verdwijnt er een leider bij SO Soest."

DIENSTJAREN ,,Ik kwam zelf als 17-jarig jochie bij de selectie. In de loop der jaren is mijn aantal dienstjaren groter geworden maar ik zie mijzelf niet als leider zoals Bas Dreef en Gerdo Kuenen dat waren. Dat kunnen jongens als Rayendall Bitorina en Hessel de Goeij wel worden. Iemand als Sinan Bayzan, die zo graag in het eerste wil voetballen, gaf ik af en toe wat tips."

MENTALITEIT Dylan Meijer kijkt terug op plezierige jaren bij SO Soest. ,,Ik heb goede trainers gehad. Hans Renes en Johan Staal brachten bij mij de winnaarsmentaliteit erin. Aad van den Berg was een trainer, hoewel ik onder hem niet veel speelde, die de teamspirit erin bracht. Mijn mooiste herinnering aan SO Soest is het kampioenschap in 2014. Na zoveel jaren in de tweede klasse eindelijk promoveren naar de eerste klasse op het eigen veld. Dat maak je niet vaak mee. In het seizoen daarvoor scoorde ik in de nacompetitie de 5-4 tegen VVIJ, nadat we met 1-4 hadden achtergestaan. Dat blijft ook een bijzonder moment."

MIJZELF Meijer gaat na de zomervakantie in zijn woonplaats bij De Meer in het tweede voetballen. Spijt van die beslissing om een treetje lager te spelen verwacht hij niet te krijgen.

,,Het weekend gaat er anders uitzien en daar verheug ik mij wel op. Zaterdagmorgen voetballen en dan genieten van de zaterdag en de hele zondag. Ooit zou ik bij Hoogland gaan voetballen om zo hoog mogelijk te spelen. Het is dat SO Soest toen ook in de eerste klasse kwam en ik dus bij mijn eigen club kon blijven. Die ambitie is nu veranderd. Ik wil meer tijd voor mijzelf."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie