Winnaar poule 3/4: De Achtbaan
Winnaar poule 3/4: De Achtbaan SZV de Duinkikkers

Schoolwaterpolo toernooi SZV de Duinkikkers

16 februari 2019 om 20:01 Sport/sport Deel je nieuws

Op zaterdag 16 februari vond voor de 5e maal het Soester Schoolwaterpolo plaats.

Ditmaal hadden zich 11 teams van 6 verschillende scholen aangemeld voor dit sportieve evenement welke werd georganiseerd door SZV de Duinkikkers

Al vroeg stonden de 1e deelnemers in de hal van Sportboulevard de Engh te popelen om te mogen beginnen.  Voor alle deelnemende teams stonden er 4 Waterpolo wedstrijden op het programma.

Voor vele deelnemers was het een 1e kennismaking met de sport Waterpolo. Met zichtbaar veel plezier werd er door de vele deelnemers in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar gespeeld om de eer en de titel Beste Waterpolo School van Soest.

De jongste deelnemers waren de leerlingen van groep 3/ 4. Deze dappere jongens en meiden hebben met veel inzet gestreden voor wat ze waard waren. Hierbij was de Achtbaan uiteindelijk het beste team. Maar ook de prestaties van de nr 2: De Driesprong en een combinatie van de PW Alexanderschool/ Da Costa School mogen niet onbenoemd blijven.

In de middelste leeftijdscategorie werd het een spannende strijd. De teams waren aardig gelijkwaardig aan elkaar, waardoor de strijd tot op de laatste wedstrijden spannend bleef. De jongens en de meiden van de Driesprong 2 wisten knap een 3e plek te bemachtigen.  Dit terwijl de Bron op een 2e plek eindigde. De Da Costa school werd net als een jaar eerder (in de lagere leeftijdscategorie) kampioen van de leeftijdsgroep klas 5/6.

In de oudste catergorie (klas 7/8) waren er helaas niet heel veel aanmeldingen. Desondanks hebben de 2 aanwezige teams met veel plezier deelgenomen aan het waterpolo toernooi. De Driesprong werd overtuigend kampioen gevold door de Buut.

Uiteraard werden de prestaties van de aanwezige deelnemers en de winnaars goed beloont met een aandenken. Voor de winnaars was er uiteraard ook een mooie beker, maar mogen ze met hun team ook een uurtje gratis bowlen in Overhees of naar een leuk zwemfeestje in het zwembad van Soest.

Winnaar poule 7/8: De Driesprong
Winnaar poule 5/6: Da Costa School
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie