Maureen Oskam voegde twee medailles toe aan haar rijke verzameling.
Maureen Oskam voegde twee medailles toe aan haar rijke verzameling. Eigen foto

Maureen Oskam uit Soest: zilver en brons op EK badminton

26 augustus 2022 om 11:07 Overig

SOEST Maureen Oskam (63) heeft een zilveren en bronzen medaille gewonnen op het EK badminton. De Soesterse kwam in het Sloveense Ljubljana uit in de leeftijdscategorie 60+. Daar maakte ze onderdeel uit van de Oranje-ploeg in een deelnemersveld van 1.100 badmintonners.

Maureen, als tweede geplaatst, trof in de halve finale de als derde geplaatste Lone Knudsen. De zeer fitte Deense speelster, die voor het eerst in deze leeftijdscategorie mee mocht doen, was haar in twee sets de baas. In het gemengd dubbel speelde Maureen voor het eerst samen met Bengt Mellquist uit Zweden. Het koppel was tot zijn eigen verrassing als tweede geplaatst, maar maakte die plaatsing dubbel en dwars waar. Maureen en Bengt werden pas gestuit in de finale en pakten zilver.

In het verleden won Maureen al verschillende medailles op internationale kampioenschappen.