Cor van Dijk (vijfde van rechts) vertrekt na zes seizoenen bij De Eemvogels.
Cor van Dijk (vijfde van rechts) vertrekt na zes seizoenen bij De Eemvogels. Eigen foto

De Eemvogels zoekt na zes jaar weer een nieuwe trainer

18 april 2021 om 15:04 Korfbal

SOEST Er komt na  zes jaar een einde aan de samenwerking tussen De Eemvogels en Cor van Dijk. De hoofdtrainer zal na dit seizoen de club verlaten, zo is volgens het bestuur in goed overleg afgesproken. Volgens de clubleiding kijken beide partijen terug op een vruchtbare samenwerking.

,,Dankzij het werk van Cor van Dijk is de selectie van de korfballers gegroeid in haar spel, inzet en doorzettingsvermogen”, laat de leiding van de korfbalvereniging weten. De korfbaltrainer kwam in 2015 naar Soest om bij de club aan de slag te gaan.Er werd een overeenkomst voor drie jaar gesloten. Omdat de samenwerking zo goed verliep, is Van Dijk nu al bezig aan zijn zesde seizoen bij De Eemvogels, al is het momenteel door corona allemaal anders.

KWALITATIEF ,,In die zes jaar hebben Cor en de selectie bereikt dat er sprake is van een kwalitatief hoog spelniveau. Een niveau dat in vele wedstrijden werd bereikt, waardoor oprecht gesproken kan worden van een constant niveau. Dat heeft geleid tot een aantrekkelijke spelstijl”, aldus het bestuur. Er werd een kampioenschap on de wacht gesleept en niet zelden deed de Soester vereniging in andere jaargangen lange tijd mee in de race om de titel.

SPELSTIJL Volgens De Eemvogels boezemt de spelstijl van de hoofdmacht ontzag in bij tegenstanders. ,,Een wedstrijd tegen De Eemvogels is altijd een uitdaging. Die groei smaakt naar meer. Daarom heeft het bestuur in nauw overleg met de technische commissie besloten de weg omhoog concreet en nadrukkelijk verder in te zetten. Daarbij past een nieuwe uitdaging in de vorm van een andere trainer/coach.”

Door de Soester korfballers zijn de eerste stappen gezet om een nieuwe trainer binnen te halen. Die opvolger is er nog niet.

advertentie
advertentie