Met de vlakke hand de bal het veld in slaan. Dat is de bedoeling.
Met de vlakke hand de bal het veld in slaan. Dat is de bedoeling. Eigen foto

Soester scholieren op baseballtoernooi De Knickerbockers

5 juni 2023 om 10:00 Honkbal

SOEST Bij honk- en softbalvereniging de Knickerbockers is op woensdag 7 juni van 14.00 tot 17.00 uur het jaarlijkse Baseball 5 scholentoernooi. In totaal doen er zeventien teams mee van vijf basisscholen. De prijsuitreiking is om 16:30 uur.

Marijcke de Groot van Knickerbockers: ,,Ons jaarlijkse scholentoernooi is altijd een groot succes. Kinderen vinden het leuk en stoer om baseball 5 te spelen. Dit is een snelle urban variant van het traditionele honkbal. Iedereen kan meedoen aan deze sport en plezier staat voorop.”

Bij baseball 5 spelen twee teams met ieder vijf spelers tegen elkaar op een klein veld. De slagpartij slaat de bal met de vlakke hand of vuist in het veld. Het is dan de kunst om zo snel mogelijk langs de drie honken te komen en bij de thuisplaat aan te komen. De veldpartij probeert zo snel mogelijk drie uit te maken.

Scholen die meedoen aan het Baseball 5 scholentoernooi zijn: de Da Costaschool, de Driesprong, de Insingerschool, de tweede Van der Huchtschool en de derde Van der Huchtschool.

Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie