Afbeelding
Carolien Paasman

Azc halfvol

23 mei 2023 om 13:23

SOEST Het nieuwe azc op Kamp Zeist, aan de grens van Soesterberg, is nu voor de helft bewoond. De eerste tweehonderd plekken werden vorige week ingenomen door asielzoekers die in de naastgelegen noodopvang zaten. 

In juni komen nog eens tweehonderd asielzoekers naar het centrum bij Soesterberg, dat officieel op Zeister grondgebied ligt. Het blijft maximaal vijf jaar open.

Oekraïners

Daarnaast hoopt het college in de tweede helft van dit jaar alles rond te hebben voor de verhuizing van Oekraïense vluchtelingen naar Albertsdorp, een bungalowpark aan de Amersfoortsestraat in Soesterberg. Het is wachten op het moment dat de tijdelijke huisvesting van vluchtelingen op het park juridisch is onderbouwd. Volgens de gemeente zijn andere locaties nu niet in beeld. Het weiland aan de Den Blieklaan (flexwoningen) is nog in onderzoek vanwege de aanwezigheid van de das.

In de gemeente verblijven momenteel bijna 150 vluchtelingen uit Oekraïne. Ongeveer een derde woont bij een gastgezin. Met organisaties waar Oekraïners worden opgevangen, heeft de gemeente de overeenkomst verlengd.

Meer in de Soester Courant

Afbeelding