De drie winnaars komen uit Soest.
De drie winnaars komen uit Soest. Stichting Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

Soester kids winnen Boscast prijs Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

24 november 2021 om 13:35 Natuur en milieu

SOEST Tebbe (9), Zana (7) en Bieke (5) uit Soest werden dinsdag blij verrast met een prachtig prijzenpakket van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Tijdens de herfstvakantie lieten zij zich meeslepen door de verhalen van Bob, Veda, Hadi, Eugene en Dahlia in de Boscast. Ze ontdekten in deze zevendelige podcastserie het Nationaal Park en haar bewoners.

In de herfstvakantie was het ook Beleefweek in Nationaal Park. Daarom was er een speciaal raadsel toegevoegd aan de zeven podcastafleveringen. In iedere aflevering kreeg je een raadsel te horen, waarmee je letters moest verzamelen. Met het woord dat deze letters vormden, kon je kans maken op het prijzenpakket.

Tebbe vertelt hoe ze het hebben aangepakt: ,,We hebben na elke aflevering de letters opgeschreven en uitgeknipt en toen aan het eind gepuzzeld om het woord te vinden.” Na even nadenken, weet hij de oplossing weer: ,,Diversiteit!”

KRINGLOOP Bieke vertelt dat ze vooral het bosconcert in aflevering 6 heel erg mooi vond. Het mooiste liedje vindt ze die van Veda Vlinder en Hertje Hadi. Het verhaal van Veda Vlinder over de kringloop van het leven is één van de favorieten van de kinderen. Daarnaast doet Eugene het goed met zijn prachtige verhalen over de kastelen en buitenplaatsen van vroeger.

De podcastserie is speciaal ontwikkeld voor kinderen in de leeftijd 5 tot en met 12 jaar en hun ouders, opa’s en oma’s en verzorgers. Maar eigenlijk is de Boscast leuk en leerzaam voor alle leeftijden. In deze fantasierijke Boscast wordt de deelnemer meegenomen in het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug en ontdekken ze welke rol wij als mens innemen op weg naar een duurzame toekomst. De grappige en spannende verhalen van bosmier Bob en zijn vrienden uit het bos, geeft de luisteraar een geheel nieuwe blik op zijn omgeving.

Je wordt terug gebeamed in de tijd om de oorsprong van de Utrechtse Heuvelrug te ontdekken

,,Je wordt terug ‘gebeamed’ in de tijd om de oorsprong van de Utrechtse Heuvelrug te ontdekken en laat je meenemen door verschillende parkbewoners die jou alles vertellen over hun woonplek en leven in het Nationaal Park”, aldus een woordvoerder. ,,Hoe is het gebied geworden wat het vandaag de dag is? Hoe leven de dieren in het bos? Wat hebben zij nodig? En hoe kunnen wij als mens bijdragen aan een langdurig behoud van de prachtige natuur in Nederland?”

ADOPTIEOUDERS Als winnaars van het raadsel zijn Tebbe, Zana en Bieke een jaar lang de adoptieouders geworden van het schaap Liesbles van de Schaapskudde in Doorn. Hiermee wordt een jaar lang gezorgd voor alle natjes en droogjes van Liesbles. Ze moet zelf nog even aan het idee wennen (zie filmpje). Daarnaast heeft Ouwehand Dierenpark twee vrijkaartjes gesponsord en is het hele gezin verwend met een pakket streekproducten van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug (zie www.puurutrechtseheuvelrug.nl). Zo kan het gezin nog even nagenieten van al het lekkers en moois uit het Nationaal Park.

Iedereen die de Boscast wil beluisteren, kan de afleveringen horen op Spotify en terug te vinden op www.deboscast.nl. De podcast is tot stand gekomen met hulp van het Prins Bernhard Cultuurfonds, het K.F. Hein Fond en Stichting Mens en zijn Natuur en in samenwerking met IVN Natuureducatie en Regionaal Bureau Toerisme Heuvelrug & Vallei.

advertentie
advertentie