PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Soest

Advies millennial’s: ´Zie ondernemersschap als een moment om te leren’

Zakelijk
Foto: Prive
17 nov 2020, 12:07
De jonge Soester ondernemers Daan Merkenhof (links) en Youp Stam. ,,Denk niet aan financieel succes."
De jonge Soester ondernemers Daan Merkenhof (links) en Youp Stam. ,,Denk niet aan financieel succes."
SOEST

Tijdens het digitale ondernemerscongres dat de gemeente Soest vorige week samen met de Soester Zakenkring hield, was er een podium voor twee jonge Soester ondernemers. Daan Merkenhof en Youp Stam zijn jong, ambitieus en hebben waardevolle tips voor leeftijdgenoten die overwegen om het avontuur van ‘eigen baas’ aan te gaan.

Daan Merkenhof biedt met zijn gelanceerde bedrijf ‘Soestr’ luxe Soester geschenkpakketten aan. Hij heeft dit opgestart om de Soesters onderling te verbinden. Mensen die geboren zijn rondom de eeuwwisseling, ook wel millennial’s genoemd, kennen geen wereld zonder internet. Hebben zij daarmee een voorsprong op oudere generaties?
De jonge ondernemer zag het levenslicht in 2000, het was een tijd dat internet echt deel ging uitmaken van de samenleving. Zijn mening: ,,De nieuwe media die we nu kennen openen allerlei nieuwe wegen. Met mijn bedrijf Soestr pas ik die ook toe. Een website waar men veilig op kan bestellen, digitaal design, marketing en meer.’’

Daan zit in zijn afstudeerjaar hbo Creative Business en is werkzaam als stagiair digitale zaken en marketing bij RadioCorp, het moederbedrijf van radiostations als SLAM! en 100% NL. Daarnaast werkt hij als marketeer bij Linnenatwork. ,,Werk dat voornamelijk digitaal en achter de schermen plaatsvindt. Dus ik wilde ook iets tastbaars..

advertentie