Johan van Beek

Bij terugkeer zal hij iets meer dan 500 kilometer op de 'dagteller' hebben staan. Leden van Tempo Soest gingen de Soester in het verleden voor, maar zij vonden een 'enkeltje' tijdens de sportuitwisseling Soest-Soest genoeg en proostten dan in de Westfaalse naamgenoot op de goede afloop.

LANGSTE DAG Hendriks' motivatie is The Longest Day. ,,Niet voor een goed doel, maar gewoon omdat het kan", zegt Hendriks die als Chef Online van NOS Studio Sport goed is ingevoerd in wielerland. Sinds enkele jaren onderneemt hij op de langste dag van het jaar een lange tocht, samen met onder anderen collega Herman van der Zandt, maar ook oud-wielrenners als Michael Boogerd, Steven de Jongh, Johnny Hoogerland en Rob Harmeling stappen dan op de fiets.


In voorgaande jaren deden ze dat gezamenlijk. Ze reden een keer op een dag door alle provincies, in een ander jaar volgden ze de kustlijn van Nederland. Vanwege corona moeten de deelnemers dit jaar individueel hun tocht ondernemen. ,,We rijden dit jaar allemaal een gigantische tocht", aldus Hendriks die vorig jaar vanwege een blessure niet kon meefietsen en moest plaatsnemen in de 'ploegleiderswagen'.

TIJDRIT Een tijdrit zonder chronometer of klassering en klassement, maar wel met een klok die doortikt. Daarom zal de 37-jarige Soester, eenmaal aangekomen in de Bördestadt Soest, weinig kunnen genieten van de historische binnenstad of de zuidelijk gelegen Möhnesee. ,,Ik zal meteen weer rechtsomkeert maken."

Niet dan nadat een reporter van de Soester Anzeiger de NOS-medewerker even heeft geschoren en op de foto heeft gezet. Voor de Soester Courant van 24 juni zal Hendriks zelf een sfeerverslag schrijven van zijn Soest-Soest-Soest. Hij en de anderen zijn vrijdag dankzij een tracker live te volgen via ww.thelongestday.cc.