Peter Pos

Liefst zes ploegen uit de eerste divisie A promoveren naar de topdivisie. Laat de herenploeg van Sovoco juist net zevende zijn geworden en de eerste ploeg zijn die niet de stap omhoog maakt. ,,Ik heb echt geen idee wat het nut hiervan is'', laat Brad Taylor duidelijk merken dat hij het niet eens is met de handelwijze van de volleybalbond.
,,Als de zes ploegen boven je promoveren en in jouw poule niemand degradeert, dan voelt dit als een degradatie. Persoonlijk hoop ik dat er een ploeg is die niet naar de topdivisie wil, dan wil ik die plek graag overnemen."
Daar kleven wel wat haken en ogen aan, beseft Taylor. ,,De voorwaarden om in de topdivisie te spelen zouden dan wel versoepeld moeten worden. Op dat niveau mag je niet in De Bunt spelen, heb je ballenjongens nodig bij de thuiswedstrijden en gaat het inschrijfgeld fors omhoog naar 5000 euro."
,,Als er een plek vrij komt en wij zouden weigeren, dan kom je al heel snel terecht bij ploegen die op degraderen stonden. Als zo'n ploeg naar de topdivisie zou gaan, dan is dat sportief gezien een slechte zaak. Er waren zoveel andere oplossingen waar de Nevobo voor had kunnen kiezen. Dit is heel creatief, maar zoveel creativiteit had je helemaal niet nodig."

[MART VAN LEEUWEN] Vooralsnog richt Sovoco zich op een nieuw seizoen in de eerste divisie. Dat zal gebeuren met vrijwel dezelfde selectie als afgelopen seizoen. Jorik Knol stopt, terwijl Mart van Leeuwen terugkeert. Met Van Leeuwen erbij wordt Sovoco er nog sterker op. ,,Mart speelde de afgelopen twee jaar bij AVV Keistad, maar had er wel oren naar om weer bij ons te komen spelen."
,,Het afgelopen seizoen hebben we voor mijn gevoel onder ons niveau gepresteerd. Nu moeten we het in het nieuwe seizoen maar laten zien. Ik hoop dat we in september kunnen starten, maar daar heb ik wel mijn twijfels over. Eerst moet er een vaccin zijn of sprake van groepsimmuniteit. Ik houd er rekening mee dat we pas later met het seizoen kunnen beginnen."

[DAMES] Bij de dames was iedereen juist heel blij met de beslissingen van de Nevobo. ,,Wij hadden ons er al een beetje bij neergelegd dat we nog een jaar in de derde divisie zouden spelen'', vertelt Antonietta Carta. ,,Totdat we ineens lazen dat er toch veel teams zouden promoveren."

[OPGELUCHT] ,,Er zou dan een groen bolletje achter het team staan, maar dat stond er bij ons niet. Daardoor was er even paniek en onzekerheid. Daarom heb ik toen zelf maar even gebeld en hoorde ik dat we wel gepromoveerd waren. Iedereen was blij en opgelucht, we hebben het seizoen niet voor niets gevolleybald."
Net als bij de heren blijft de volleybalploeg van de dames grotendeels bij elkaar. Evi Innemee stopt ermee. Haar plekje wordt overgenomen door Britt van Dijk, zij komt over van Compaen. Wel lukte het de club om een nieuwe trainer te vinden. Soesterberger Floris Verhijde neemt de taken over van Carta, die wel verder gaat als assistent-trainer. ,,In januari spraken we al voor het eerst met Floris, toen was hij van plan om bij nog een jaar bij Vives te blijven. Later nam hij toch weer contact met ons op en waren we er zo uit. Hij vroeg of ik hem wilde assisteren, dat doe ik graag."