Ton van Zoeren

Op de spelersmarkt roerde ook Hees zich. De derdeklasser, die al voorzien was van een goede selectie heeft daardoor nu een selectie voor bijna drie teams ter beschikking. De meest vreemde transactie was die van topscorer Dennis Schaap die al enkele seizoenen bij Hees speelt. Enkele uren voor het sluiten van de overgangstermijn besloot de grillige spits te blijven. Tien nieuwe aanwinsten komen Hees, dat een roerige periode achter de rug heeft, een zetje geven om te promoveren. Als dat nu niet lukt mag de club zich achter de oren gaan krabben.

SEC Met dertien nieuwe spelers spant SEC de kroon. Opvallend is de ‘oversteek’ van acht voetballers van de ‘blauwe’ buurman. Voor coach Rein Westra, die vorig seizoen nauwelijks een team op de been kon brengen, is dat een ongekende weelde. Maar of het voldoende is om de vierde klasse te verlaten valt te betwijfelen, want doordat zondag-clubs steeds meer besluiten om te verkassen naar de zaterdag is er kans dat het zomaar een eerste of tweedeklassers treft, die op zaterdag onderaan moeten beginnen.

SO SOEST Met de 29-jarige Frank Bruijnis voor de groep zal SO Soest zijn wonden moeten likken. Door de abrupte beëindiging van de competitie werd de club een reële promotiekans ontnomen. De eerste klasse lijkt nu nog verder weg, want een Exodus van spelers kan de ploeg wel eens parten gaan spelen. Bruijnis zal het met slechts drie nieuwe aanwinsten moeten doen die de veertien verloren zonen moeten doen vergeten. Een grote uitdaging voor de jonge coach.

VVZ’49 In zijn derde seizoen als trainer van VVZ’49 zal John van Loen stiekem toch wel op een succesje loeren. De transferperiode verliep rustig met zes nieuwe aanwinsten, van wie Bobby Nieuwenhuizen een aanwinst is. De terriër laat zijn prooi nooit los en fungeert als een stofzuiger in de defensie. Als bewaker van Kenneth Pérez, in diens afbouwperiode bij BVV, werd de Deen hem zo zat, dat hij hem een klap gaf. Dat voorval betekende het einde van de voetbalcarrière van de voormalige Ajacied. VVZ’49 deed ook enkele concessies, want de jonge talenten Luuk Ouwehand en Stan ter Huurne haken af door hun studie en Kevin Schimmel verruilt zijn basisplek voor de functie van verzorger .

'T VLIEGDORP In Soesterberg wordt het interessant om te volgen of Rene Ribberink van ’t Vliegdorp ook een ‘vechtmachine’ kan maken, iets wat de coach bij al zijn voorgaande clubs altijd gelukt is. Ribberink zag niemand vertrekken, maar lijfde wel zeven nieuwe krachten in. Mogelijk werkt de aanpak van de Soester en kunnen de geel-zwarten eindelijk weer eens succes gaan boeken.