Per 1 juni zou de reorganisatie van Dierenzorg Eemland, waar Dierenasiel 't Hart en Vogelopvang Soest onder vallen, afgerond zijn. De gevolgen van het door de financiële situatie noodzakelijk snijden in het personeelsbestand zijn al vanaf maandag 4 mei merkbaar wanneer vijf trouwe, vaste medewerkers hun vakantie-uren opnemen en voor het laatst de deur van het asiel aan de Eemweg achter zich dichttrekken.

[HISTORIE] De reorganisatie van Dierenzorg Eemland heeft voor de betaalde krachten van Dierenasiel 't Hart en Vogelopvang Soest ingrijpende gevolgen. Alle medewerkers hebben ontslag gekregen, maar werden wel in de mogelijkheid gesteld om te solliciteren op de overgebleven formatieplaatsen. De vaste medewerkers, in sommige gevallen al tientallen jaren actief bij het asiel aan de Eemweg, voelden daar niet veel voor, vertelt Jeanette Reddering. ,,Wij hebben ons ontslag aanvaard. We zagen het niet zitten om in de nieuwe structuur ons werk te doen zoals wij dat al die jaren hebben gedaan. Met ons verdwijnt een aanzienlijk deel van de historie van het dierenasiel. Dat is niet op te vangen in lijstjes en computerbestanden."

[UITDAGING] Thijs Merks van Bureau Even is, tot voltooiing van de reorganisatie, aangesteld als interim-manager. ,,We nemen nu afscheid van vijf loyale mensen. Zij hebben heel veel kennis in hun hoofd en dat gaan we missen. Het wordt een flinke uitdaging om de kwaliteit te blijven leveren die men van Dierenasiel 't Hart gewend was. Wij gaan met nieuwe mensen werken die samen met vrijwilligers het asiel gaan runnen."

[KLANTGERICHT] Jeanette Reddering, al 44 jaar werkzaam bij het asiel, ziet de nieuwe situatie met argusogen tegemoet. ,,Met ons team waren wij zo ervaren, dat wij sterk in onze schoenen stonden en ook wel eens een minder plezierige boodschap aan iemand konden overbrengen. Dat moet ik onervaren vrijwilligers of jonge krachten nog zien doen. Je moet klantgericht zijn, dat is prima, maar niet klantgezwicht. We waren absoluut niet de makkelijkste omdat de dieren voor ons altijd op nummer één staan."

[AANBOD] Door de coronacrisis zijn de werkzaamheden de laatste maanden anders dan anders, vertelt medewerker Hester van Empelen. ,,De mensen zijn nu thuis en voorlopig gaat men niet op vakantie. Er worden dus weinig dieren aangeboden. Het is zelfs andersom: veel mensen willen nu een hond, dat is natuurlijk een prima excuus om te wandelen. Als deze crisis voorbij is gaat het weer erg druk worden voorspel ik. Daar zijn wij dan niet meer bij."

[AFSCHEID] Merks bevestigt: ,,We zijn dubbel aan het afslanken. Doordat het aanbod nu veel minder is valt een deel van de inkomsten weg. Het is een lastige tijd, we kunnen nu ook geen open dagen organiseren, dat maakt het extra lastig om vrijwilligers te vinden. Ook een gepast afscheid van deze trouwe medewerkers zit er voorlopig niet in. Het streven is om na coronatijd een mooi afscheidsmoment te organiseren."

De afscheidnemende medewerkers zijn vooral dankbaar dat vele huisdierbezitters hen in vertrouwen hebben genomen. Reddering: ,,De gemeenschappelijke liefde voor dieren was het mooiste aan deze periode."