Jesse de Niet: ,,Wij hebben bij Proef een warme sfeer gecreëerd, rond lunchtijd is het gezellig druk."
Jesse de Niet: ,,Wij hebben bij Proef een warme sfeer gecreëerd, rond lunchtijd is het gezellig druk." Peter Beijer

Jesse de Niet mede-eigenaar Proef in Soest

2 november 2022 om 12:00 Zakelijk

Hij serveert een cappuccino. ,,Koffie van Boot”, legt hij uit. ,,Dat is kwaliteit en dat proef je echt.” Proef…het woord wordt weer gezegd. Jesse is sinds de afgelopen zomer mede-eigenaar van Proef. Hij bundelt de krachten met Frank van de Grift, de pionier die in 2009 Proef oprichtte. Frank blijft zeker actief in het restaurant maar is ook actief voor de cateringtak én als huiscateraar van De Rank en Potstal (Gagelgat). Jesse wordt het gezicht van het restaurant aan de Burgemeester Grothestraat en de thuisbezorgservice. ,,Dat is het enige positieve aan corona”, vertelt Jesse. ,,Dankzij de lockdowns hebben wij het thuisbezorgen ontdekt en brengen wij allerlei smakelijke en betaalbare gerechten bij mensen thuis.”

SOEST Proef is de naam en die naam is niet zomaar gekozen. De reflex om te proeven krijgt de gast bij binnenkomst in het sfeervolle restaurant aan de Burgemeester Grothestraat 6A. Jesse de Niet is de vriendelijke gastheer. Spontaan, gastvrij en met kennis van zaken.

Door Peter Beijer

ÉÉN UUR De nieuwe eigenaar is op een charmante, brutale manier in 2012 bij Proef binnengekomen. ,,Ik zocht werk voor mijn revalidatie na een hersenvliesontsteking. Ik was amper in staat om te werken. Ik liep naar binnen en zei tegen Frank dat ik werk wilde, voor één uur per dag. Dat aantal bouwde ik op en twee jaar later was ik bedrijfsleider.”

Jesse praat er ontspannen over en vertelt dat hij nergens last meer van heeft. ,,Het heeft mij sterker gemaakt. Ik raak niet gauw meer van slag.”

Wij hebben een uitgebreide kaart en de lunch wordt onder je ogen vers bereid

VERS BEREID Een vol terras of een honderd procent bezetting in het restaurant brengen de eigenaar niet van zijn stuk. ,,Nee joh, daar doen we het toch voor? Wij hebben hier binnen een warme sfeer gecreëerd met veertig zitplaatsen en buiten hebben wij dan ook nog een ruim terras. We hebben een uitgebreide kaart en de lunch wordt onder je ogen vers bereid.”

MET LIEFDE De drempel is laag bij Proef, verklapt Jesse. ,,Wanneer je ‘s middags rond lunchtijd binnenstapt is het gezellig druk. Veel werkende mensen van winkels en bedrijven in de omgeving bestellen en nuttigen hun lunch. Maar ook ‘s avonds weten de mensen ons te vinden. Dat komt door de kwaliteit en de prijs. Onze hoofdgerechten zijn rond de vijftien euro geprijsd. Lekker vers avondeten, zonder sterallures, maar bereid met liefde en geserveerd met een glimlach.”

Het menu voor lunch, avondeten en thuisbezorgen is te vinden op de website van Proef: https://www.proef-soest.nl/

advertentie
advertentie