Voor de wedstrijd Jonathan - Hees was er vooral sprake van siervuurwerk.
Voor de wedstrijd Jonathan - Hees was er vooral sprake van siervuurwerk. Peter Pos

Afstraffing (7-0), maar geen afgang voor Hees

14 juni 2022 om 23:51 Voetbal

SOEST Hees verloor dinsdagavond met liefst 7-0 van Jonathan, waardoor het avontuur in de nacompetitie vroegtijdig ten einde was. Hoe zwaar de nederlaag ook was, een afgang was het niet voor de Hezianen. De ploeg was door blessures gewoon teveel verzwakt.

Peter Pos

Het verhaal van Hees is bekend. De selectie bulkt van de kwaliteit, zeker voor het niveau van de derde klasse. Maar de lijst aan blessures is al een tijd erg groot. Dat was één van de redenen dat de Soesters zich nooit konden mengen in de titelstrijd.

Wel werd de derde plaats in de competitie afgedwongen en kreeg Hees daarmee een ticket voor de nacompetitie. De eerste horde kon kruipend genomen worden. NiTA werd met 4-0 aan de kant gezet. De tweede horde bleek veel te hoog. Jonathan was in de competitie al twee keer duidelijk te sterk.

Dinsdagavond was het niet anders. Dat was overigens pas ná het uitvallen van Rayendall Bitorina. Bijna een half uur lang deed Hees helemaal niets onder voor de thuisploeg. In de 26e minuut kwam de centrale middenvelder die noodgedwongen in de verdediging stond in botsing met zijn tegenstander.

Bitorina probeerde het nog even, maar moest zich toen laten vervangen door Wouter de Zoete. Nog geen tien minuten later stond het 3-0 en was de wedstrijd gespeeld. Hees probeerde het in de tweede helft nog wel, maar binnen een minuut viel de 4-0 en heel snel erna schoot de thuisploeg nog drie keer raak.

In alles-of-niets-wedstrijden is er nog wel eens een hoofdrol weggelegd voor keepers. Henk Reddering is een doelman die boven zich uit kan stijgen als het er echt om gaat. Tegen Jonathan was hij zeven keer compleet kansloos. ,,Bij de 4-0 kwam ik er misschien iets te snel uit’’, vond de 29-jarige doelman zelf. ,,Maar als je ziet hoe hij die bal aannam en daarna stijf in het kruis schoot, daar doe je gewoon niets aan.”

Met ‘hij’ doelde Reddering op Jonathan-spits Dani van Soest die liefst vier keer scoorde en zijn seizoenstotaal daarmee op 55 goals bracht. ,,Het uitvallen van ‘Ray’ brak ons op’’, vond Reddering. ,,Hij loopt enorm veel dicht en zet alles goed neer. Wouter is net terug van een blessure en we misten ook nog Hessel (de Goey, red.).’’

,,We zijn derde geworden en dan hoop je vooraf op een goed resultaat. Als we er dan zo ‘groot’ afgaan, dan is het wel heel vervelend’’, verzuchtte Reddering. ,,Volgend seizoen moeten we onze schouders er maar weer onder zetten en er weer voor gaan.”

Petar Djenic zat voor het laatst bij Hees op de bank.
Tijdens de wedstrijd was er geen siervuurwerk meer, maar wel een zevenklapper.