Voorzitter en de TOP trainers.,
Voorzitter en de TOP trainers., j.w.leguit

Bij Tennisvereniging Soest-Zuid alleen maar tennis

24 maart 2023 om 22:56 Sport Deel je nieuws

Op 11 maart is, met deelname aan NL Doet, al begonnen met het gereed maken van het park voor het nieuwe tennisseizoen. Inmiddels liggen de lijnen weer in het gravel en zijn de netten gesteld. Afgelopen vrijdag konden de eerste ballen al worden geslagen. Dat is wel nodig ook want de competitie begint al op 31 maart. Van de vereniging zijn 41 senioren teams en 11 juniorenteams ingeschreven voor de competitie in vrijwel alle klassen van de KNLTB. Dames 1 en Gemengd 1 spelen op zaterdag in de hoogste klasse. De jeugd speelt op zondag in de 5e klasse. Voor elk wat wils dus.

Ook voor de beginnend tennissers staat er een programma klaar. Op 1 april wordt er het openingstoernooi gespeeld, zowel voor jeugd als voor volwassenen. Iedereen is welkom om in te schrijven en kennis te maken met de club aan de Bosstraat 57A. Als dat bevalt, en dat doet het, kan worden ingetekend op het populaire Maak Kennis Met Tennis Programma. Dat wordt al jaren succesvol uitgevoerd door tennisschool Tennis Opleidingen Pieter. Aansluitend is er een aantrekkelijk lidmaatschapsaanbod. Tennislessen bij TV Soest gaan bijna altijd door, omdat bij regen gebruik kan worden gemaakt van de tennishal. Toss ochtend- en avond en een actieve laddercompetitie voor alle tennisniveaus maken dat ieder zich snel thuis kan voelen. En na het tennis verzorgt Maarten Zoetelief graag uw drankje en hapje. 

Niets dan tennis bij TV Soest Zuid. “En dat blijft zo”, vertelt de voorzitter. “Bij veel tennisverenigingen in de omgeving wordt naast het tennis een nieuwe tennisvorm, padel, mogelijk gemaakt. TV Soest Zuid zal hierin niet meegaan. De ruimte ontbreekt eenvoudigweg. Opofferen van tennisbanen voor padel, zowel binnen in de hal als buiten op het gravel, zou de echte tennissers teleurstellen omdat er dan minder tenniscapaciteit beschikbaar is. De afgelopen jaren is de vereniging licht gegroeid en ook financieel gezien gaat het goed. Geen enkele reden om in die zin af te wijken van het gevoerde beleid. Ook in dat licht zijn het tennispark, terras en clubhuis recent volledig vernieuwd en verduurzaamd zodat we jaren vooruit kunnen. We verheugen ons weer op heel veel tennisplezier op en rond de banen aan de Bosstraat.”

advertentie
advertentie