Gemeente Soest lapt democratisch proces aan de laars

7 juni 2020 om 17:03 Politiek Deel je nieuws

Hoewel de Opiniërende Raadsvergadering over het bestemmingsplan Oude Tempel pas op 8 juni a.s. en de Besluitvormende Raadsvergadering op 11 juni a.s. gepland staan, lijkt de beslissing al lang en breed genomen. Daarmee worden beide vergaderingen een farce en het inspreken afgelopen woensdagavond van bijna dertig burgers en deskundigen die het historisch waardevolle bos willen behouden een schertsvertoning. 

Op internet dook zaterdagavond de volgende tekst op: “Vaststelling bestemmingsplan Oude Tempel. Met de vaststelling van het bestemmingsplan Oude Tempel worden de gebreken gerepareerd. Het bestemmingsplan is op 11 juni 2020 vastgesteld door de gemeenteraad.” 

Deze werkwijze waarbij Soest alle democratische regels aan de laars lapt, leidde zaterdagavond al tot heftige verontwaardiging op social media. “Misleiding”, “doorgestoken kaart”, “bedrog”, “schandalig” en “minachting van de burger” waren slechts enkele van de reacties. 

Het miljoenentekort van de Provincie Utrecht dat alleen opgelost kan worden door woningen te bouwen en de financiële strop om de nek van de gemeente Soest blijken belangrijker dan het luisteren naar de burgers en het behouden van een waardevol landgoed. Zo belangrijk dat voordat de Stemming van de Raad überhaupt heeft plaats gevonden de uitslag met datum in de toekomst al online staat. 

Dit alles leidt ertoe dat het vertrouwen van de Soesterbergse burger in de gemeente Soest tot een dieptepunt is gezakt. “Wij zijn alle vertrouwen in onze volksvertegenwoordiging kwijt, wij hebben die mensen gekozen, ze zitten er voor ons en dankzij ons, dit is onbegrijpelijk en gaat geheel in tegen alles waar democratie voor staat en dat zullen wij naar buiten brengen”, aldus een lid van het actiecomité Landgoed de Oude Tempel. Het comité bezint zich op vervolgstappen. 

 

advertentie
advertentie