Ook het duo Viktor en Grace met zowel zelfgeschreven als bewerkte liedjes deed mee aan Gluren bij de Buren.
Ook het duo Viktor en Grace met zowel zelfgeschreven als bewerkte liedjes deed mee aan Gluren bij de Buren. Jan van Steendelaar

‘Gluurdag’ succes in Soesterberg

3 juli 2022 om 19:34 Podiumkunsten

SOESTERBERG Gluren bij de buren is een jaarlijks terugkerend cultureel evenement dat de huiskamer en tuin van bewoners als decor gebruikt voor optredens van plaatselijke podiumkunstenaars. Dit jaar, veertien jaar na de eerste editie in Amersfoort. deed Soesterberg voor het eerst ook mee. Op verschillende plekken in het dorp werden mensen verrast door artiesten met hun eigen muziek. 

De deuren en tuinhekken gingen open voor vertolkers van zeer uiteenlopende muziekgenres. Van akoestische muziek met zang door Bart Stroeken, filmmuziek door Chorus Line en het Bachschool Fluitkwartet tot Libelle-columniste Racheda die voorlas onder begeleiding van Taco op piano, en van het Skelektief Improvisatie Collectief en het strijkkwartet Arco Non Troppo tot Viktor en Grace met liedjes van onder anderen The Beatles en met eigen nummers. 

PLEZIER De deelnemende artiesten hadden er duidelijk plezier in weer te kunnen optreden na de lange periode waarin dit door corona niet mogelijk was. Voor de muziekliefhebbers was het vaak een hernieuwde kennismaking met de plaatselijke musici. De belangstelling was dan ook groot, mede door het mooie weer dat op een paar druppels na meewerkte om er een geslaagde ,gluurdag’ van te maken. Volgens zowel deelnemers als toehoorders een evenement dat een blijvende plek verdient op de evenementenkalender van Soesterberg.

advertentie
advertentie