Afbeelding
Foto 123RF

Binnen deze drie branches liggen de kansen als ZZP’er

13 maart 2023 om 16:28 Partnercontent

Voor velen is het een droom, beginnen als zelfstandig ondernemer. De vrijheid die je hierbij ervaart is niet te vergelijken met die van een baan in loondienst. Natuurlijk brengt het ook de nodige uitdagingen en vragen met zich mee. Zo is de financiële zekerheid van een baan vaak een drempel voor veel mensen om uit loondienst te gaan. Toch hoeft dit niet altijd zo te zijn, het succes hiervan valt of staat met de keuze voor de juiste beroepsgroep in combinatie met het juiste moment hiervoor. Zo zijn er een aantal branches anno nu die staan te springen om mensen. In deze branches kun je dan ook prima als ZZP’er aan de slag, je gaat er wellicht zelfs nog enorm op vooruit qua salaris. Welke dat zijn?

1. De zorg

ZZP’er in de zorg? Jazeker, dat is een heel goed idee. In de zorg staan ze te springen om mensen en of dit nu in vaste dienst of als ZZP’er is maakt niet veel uit. Van zelfstandige kraamhulp tot ouderenverzorger, we zien ze allemaal als ZZP’er voorbijkomen en ze verdienen leuke salarissen. Wat je nodig hebt? Dat is relatief weinig. Natuurlijk de bekende Kamer van Koophandel inschrijving, maar die heb je altijd nodig als ondernemer. Daarnaast kun je spullen als systainers en plastic buisjes online allemaal eenvoudig bestellen. Alles wat je nodig hebt om snel te starten!

2. De bouw

Nog een bedrijfstak waar de afgelopen jaren áltijd werk in is geweest en de komende jaren ook zal blijven. Hierin ZZP’er worden is dan ook zeer aan te raden. Je kunt al starten met een beperkte basiservaring, al doende leert men is een bekend credo binnen deze branche. De bouw is er daarom eentje om zeker in gedachten te houden. 

 3. De horeca

Ook ZZP’er zijn in de horeca zien we steeds vaker voorbijkomen, zeker waar het gaat om de chefkoks. Deze laten zich voor een aantal avonden of dagen in de week inhuren door een restaurant en doen daarnaast aan catering of private dinners. Een combinatie die prima samengaat met het zijn van zelfstandige en daarmee de vrijheid te hebben om je leven in te vullen zoals jij wilt.

Kortom, er zijn vele manieren vandaag de dag om ZZP’er te worden. Zeker nu de banen voor het oprapen liggen. Schroom dan ook niet om deze stap te zetten, je zult er uiteindelijk een dosis vrijheid -en wellicht een beter gevulde bankrekening- voor terugkrijgen. Succes!

advertentie
advertentie