Afbeelding
Foto Dreamstime

Met dit buitenspeelgoed kunnen je kinderen zich uren vermaken

2 februari 2023 om 10:28 Partnercontent

Met het voorjaar in het vooruitzicht kunnen veel kinderen niet wachten om weer naar buiten te gaan. Niets is leuker dan ravotten in de tuin! Samen met vrienden een potje voetbal spelen, samen met vriendinnen op zoek naar mooie bloemen aan de kant van het fietspad of in het bos en genieten van het buitenspeelgoed waarover je beschikt. Nu de dagen langer worden, is het zaak te kijken of het buitenspeelgoed wat jij in de kast hebt liggen nog volstaat. Misschien zijn je kinderen inmiddels te oud geworden voor het speelgoed, of valt het haast uit elkaar. Tijd om het assortiment met speelgoed uit te breiden! Niet alleen is het leuk om nieuw speelgoed voor je kinderen aan te schaffen; mogelijk kun je de tuin ook opknappen in het voorjaar. Denk eens na over een groter gazon. Niet alleen biedt het je kinderen meer ruimte om te spelen, ook is het beter voor het milieu. Een gazon houdt de warmte niet vast, iets wat de tegels van het terras wel doen. 

Nieuw speelgoed voor buiten bestel je gemakkelijk online

Op het internet vind je verschillende webshops met een zeer breed aanbod aan speelgoed voor buiten. Kijk bijvoorbeeld eens bij een partij als Het Speelgoedpaleis, waar je onder meer verschillende soorten speelgoed voor sport en spel vindt, speelgoed voor in het water en duurzaam houten speelgoed voor op het terras. De hoge kwaliteit van het speelgoed maakt dat je kinderen er jaren plezier van kunnen hebben. 

Verkoop speelgoed wat niet meer gebruikt wordt

Maak de aanschaf van nieuw buitenspeelgoed niet onnodig duur, door eerst het oude speelgoed van je kinderen te verkopen. Denk aan speelgoed wat nog in goede staat verkeert, maar nauwelijks nog gebruikt wordt. Het is zonde dit speelgoed in de tuin rond te laten slingeren; het leidt tot onnodig veel slijtage. Door het speelgoed online te verkopen hebben andere, jongere kinderen er nog plezier van en krijg je indirect korting op je nieuwe buitenspeelgoed.  

Aanpassingen aan de tuin voor meer speelplezier

Eerder las je al dat kleine aanpassingen aan de tuin veel kunnen bieden voor je kinderen. Denk hierbij aan het verruimen van het gazon. Haal een aantal tegels van het terras weg, om hier vervolgens graszoden uit te rollen. Met deze graszoden kan iedereen een gazon aanleggen, ook wanneer je van mening bent geen groene vingers te hebben. Het alternatief voor graszoden is het gebruik van graszaad. Denk daarbij eens na over de mogelijkheid om de tuin van een extra border te voorzien, welke je als moestuin kunt gebruiken. Zeker wanneer je kinderen een leeftijd van zo’n zeven of acht jaar hebben, is het leuk om hen te laten experimenteren met het zaaien of poten van groenten en kruiden. Bijkomend voordeel; de verse groente uit je eigen tuin is veel lekkerder dan groente uit de winkel. 

advertentie
advertentie