Afbeelding
Haag-planten.nl

Wat zijn de voordelen van de populaire Portugese laurier?

20 oktober 2021 om 16:32 Partnercontent

De Portugese laurier, ook wel Prunus lusitanica Angustifolia genoemd, is een fraaie lauriersoort die, vergeleken met andere lauriersoorten, opvalt met een klein, donkergroen blad en hoge dichtheid. De Portugese laurier is een populaire haagsoort die u in veel Nederlandse tuinen terugziet. Dat heeft enerzijds te maken met zijn degelijke kenmerken waardoor deze goed gedijt in verschillende ondergronden, maar vooral de looks van de Portugese laurier maken deze haagsoort onverminderd populair. In dit artikel vertellen we u graag meer alles over de kenmerken en de voordelen van de Portugese laurier.

Het volume van de Portugese laurier

De meeste gewone Laurier soorten groeien zowel hard in de hoogte als in de breedte. De Portugese Laurier is hierin een uitzondering. De struik groeit vlot, maar voornamelijk in de hoogte. Uiteindelijk kan de Portugese Laurier maar liefst 3 meter worden. Dit maakt de Prunus Lusitanica de ideale struik als u beschutting in de tuin wilt creëren, maar niet wilt dat de struik te breed wordt.

Het luxe uiterlijk van de bladen

Een andere aspect waarin de Portugese Laurier verschilt is het uiterlijk van de bladeren. De bladeren van de Prunus Lusitanica Angustifolia zijn namelijk een stuk kleiner dan die van de Prunus Laurocerasus. Ook hebben de bladeren van de Lusitanica een hogere dichtheid dan die van de meeste Prunus varianten. Vraag eigenaars van de Portugese laurier wat hem zo mooi maakt en ze vertellen u ongetwijfeld over het luxueuze uiterlijk van de plant. En dat is terecht.

Deze haagsoort blijft het haar jaar door mooi groen

De Portugese laurier doet het goed in de weersomstandigheden die we in Nederland gewend zijn en blijft het hele jaar door mooi groen. Handig om te weten: u kunt de Portugese laurier zonder zorgen tot het hout terugsnoeien.

De Portugese laurier is makkelijk te onderhouden

En dat terugsnoeien maakt het onderhouden van uw laurierhaag heel makkelijk. Deze haag heeft sowieso al weinig onderhoud nodig, wat het ook een onderhoudsvriendelijke haag maakt. Met een jaarlijkse snoeibeurt brengt u uw Portugese laurier weer helemaal in topconditie. Als u wilt snoeien, doe dat het best na de bloei. Eigenlijk kunt u volstaan met de boom in zijn mooie vorm te houden. In de winter is het goed de haag te beschermen tegen uitdrogende wind en felle vorst. Dit doet u door bij aanhoudende droogte extra water te geven. 

Is de Portugese laurier wat voor u?

Zoals u hierboven leest heeft de Portugese laurier een hoop voordelen. Heeft u wat minder ruimte, maar wilt u wel een mooie en voldoende beschutting in de tuin? Dan is de Portugese Laurier ideaal. 

advertentie
advertentie