Afbeelding
Uitnodigingen

Tips voor het maken van de uitnodigingen voor jullie bruiloft

11 augustus 2021 om 15:35 Partnercontent

Gaan jij en je partner binnenkort trouwen? Dan zijn jullie vast al druk bezig met de voorbereidingen hiervoor. Een belangrijk onderdeel van de planning voor jullie bruiloft is het maken van de uitnodigingen. Maar hoe kun je ervoor zorgen dat je leuke uitnodigingen maakt voor de bruiloft? Hiervoor kun je een aantal tips in je achterhoofd houden. Welke tips dit zijn lees je in dit artikel. 

Begin met oriënteren
Misschien ben je nog helemaal niet zo ver in de planning van jouw bruiloft. Dan ben je vast veel bezig met oriënteren. Ook voor het maken van de trouwkaart is dit een goed idee. Verzamel eerst eens wat inspiratie. Kijk wat je mooi vindt en wat misschien goed te gebruiken is voor jouw trouwkaart. Door alvast een goed idee te hebben van wat je mooi vindt en wat niet, wordt het straks makkelijker om daadwerkelijk de kaart te gaan ontwerpen. 

Maak het persoonlijk
Wat leuk kan zijn bij het ontwerpen van de trouwkaart, is om het persoonlijk te maken. Dit komt namelijk vaak beter over dan een standaard kaart die iedereen had kunnen gebruiken. Wat je bijvoorbeeld zou kunnen doen, is om een foto van jullie als koppel op de kaart te plaatsen. Dit hoeft natuurlijk niet over het hele formaat, een kleine foto is ook prima. Bedenk iets persoonlijks wat echt bij jullie als koppel past. 

Druk of rustig 
Bij het maken van de trouwkaarten is het ook belangrijk om te weten of je de kaart druk wilt maken met allerlei details, of het juist heel simpel en rustig wilt houden. Als je een drukke kaart wilt hebben, kun je natuurlijk alle belangrijke details vermelden en de kaart mooi versieren. Bij een rustige kaart kun je denken aan de minimale informatie en klassieke lettertypes etc.

Zelf ontwerpen of laten ontwerpen?
Als je een goed beeld hebt van hoe je wilt dat jouw trouwkaart eruitziet, kan het ontwerpproces beginnen. Dan is het aan jou de taak om te bepalen of je de kaart helemaal zelf ontwerpt, of dat je het laat ontwerpen. Als je zelf creatief bent en in staat bent om een mooi geheel in elkaar te zetten, kan het natuurlijk leuk zijn om het helemaal zelf te doen. Echter is het ook mogelijk om jouw ideeën op papier te zetten en om iemand anders het te laten doen. Bedenk hierin goed wat het mooiste resultaat zou opleveren!

Bedenk goed hoeveel kaarten je nodig hebt
Als je het ontwerp van de trouwkaart definitief hebt bepaald, is het natuurlijk van belang dat je het juiste aantal besteld. Bedenk daarom goed hoeveel je er nodig hebt, zodat je niet weer extra moet bijbestellen. Dit zou zonde zijn als je het in één keer goed kunt doen. Bekijk je gastenlijst en of er misschien een kaart naar één huishouden kan. Reken het goed uit, zodat je niet te weinig of te veel kaarten besteld. 

Bovenstaande tips kun je goed gebruiken als je binnenkort de trouwkaarten gaat maken. Houd deze dan ook goed in je achterhoofd, zodat je echt de perfecte trouwkaarten voor de bruiloft kunt maken. Ben je momenteel nog druk bezig met het zoeken van trouwlocaties? Kijk eens bij deze trouwlocaties in Amersfoort voor leuke mogelijkheden. 

advertentie
advertentie