Afbeelding
Betonblokmallen

Duurzaam bouwen met betonblokmallen

4 mei 2021 om 14:49 Partnercontent

Betonblokken zijn een goede keuze wanneer je duurzaam en kostenefficiënt wilt bouwen. Ze zijn zeer sterk en hebben veel toepassingen in zowel dragende als niet-dragende constructies. Met stapelbare betonblokken maak je bijvoorbeeld gemakkelijk een keerwand of een tijdelijke opslag, maar er zijn meer toepassingen. Belangrijk is dat de betonblokken uit de mallen van Betonblock goed op elkaar aansluiten en op veel manieren met elkaar te combineren zijn.

Als je je eigen betonblokken op locatie wilt produceren kom je goed vooruit met de mallen van Betonblock. Betonblock is al jaren met recht marktleider op het gebied van betonblokmallen. Het bedrijf levert hoogwaardige en veelzijdige mallen waar je veel verschillende soorten betonblokken mee kunt produceren. Met de revolutionaire betonblokmallen van Betonblock produceer je snel blokken uit gestort beton die gemakkelijk verwerkbaar zijn. 

Hoe werkt het systeem van Betonblock?

Betonblock heeft een eenvoudig systeem bedacht waarmee je gemakkelijk betonblokken kunt produceren. Met één mal kun je verschillende, stapelbare blokken maken in vrijwel elke gewenste vorm en afmeting. Dit komt doordat de mallen van Betonblock in diverse dimensies, maten en modellen geleverd worden. Ook kun je de slimme deelwanden gebruiken om in één keer meerdere kleine betonblokken te gieten. Zo heeft een enkele mal veel toepassingsmogelijkheden. 

In zeven stappen een perfect betonblok

Het gieten van betonblokken is met Betonblock vrij eenvoudig. Om het behapbaar te maken heeft het bedrijf een stappenplan geschreven waarmee je in een handomdraai strakke betonblokken produceert. 

1.  Zet de lege mal op een stevige, gelijkmatige ondergrond, zoals een stalen plaat of storttafel.
2. Breng een oliehoudende coating in de mal aan. Dit zorgt ervoor dat het betonblok na het uitharden gemakkelijk loskomt.
3. Giet het beton geleidelijk in de mal, zodat alle nokken goed gevuld worden.          
4. Nu is het tijd om het beton te trillen. Gebruik een elektrische of pneumatische trilnaald om het beton goed te verdichten.
5. Strijk het beton glad met een troffel. Daarna kan het beton rustig uitharden.          
6. Is het beton hard, dan kan de mal verwijderd worden. Maak de wiggen en pinnen los zodat de mal gemakkelijk losgehaald kan worden.
7. Open nu eenvoudig met de openings-sleutel de mal door de wanden te verwijderen. Je betonblok is klaar!

Een sterk ontwerp

De betonblokken van Betonblock zijn goed ontworpen. Je stapelt de blokken als lego op elkaar, waardoor ze stevig op elkaar blijven staan en gemakkelijk met elkaar te combineren zijn. Dit maakt de blokken makkelijk te produceren én te verwerken. De betonblokken zijn veelzijdig en goed te gebruiken om bijvoorbeeld muren of gebouwen mee te bouwen.  

advertentie
advertentie