Afbeelding
Bedrijfsverhuizing

Wat komt er kijken bij een internationale bedrijfsverhuizing?

24 september 2020 om 12:13 Partnercontent

Als iets heel stressvol is, dan is dat verhuizen wel. Niet alleen gezinnen, stellen en studenten verhuizen, maar ook bedrijven. U weet vast hoe stressvol het is om een verhuizing te regelen voor uw gezin of u en uw partner. Stelt u zich nu eens voor hoe stressvol een verhuizing is voor een heel bedrijf. Dat zijn niet alleen de spullen van de medewerkers, maar ook de eigendommen van het bedrijf zelf. Dat klinkt al als een hele opgave. En dan nog te bedenken dat deze bedrijfsverhuizing niet binnen Nederland plaatsvindt, maar juist internationaal. Als u zich goed wil inlezen en uitstekend voorbereidt wil zijn voor een internationale verhuizing, lees dan snel verder!

De redenen van een bedrijf om internationaal te verhuizen

Een internationale verhuizing kan plaatsvinden zowel binnen Europa als buiten Europa. Het belangrijkste hierbij is dat er zorgvuldig met de informatie en spullen van het bedrijf wordt omgegaan. Daarnaast is het fijn als het traject wordt uitbesteedt en daardoor zonder zorgen verloopt. Alle kostbaarheden moeten veilig worden verhuisd. Bedrijven emigreren voor verschillende redenen, zoals:

  • Er zijn kansen in de markt, waardoor het bedrijf zich daar wil vestigen..
  • Het bedrijf groeit zijn jasje uit en heeft een groter pand nodig.
  • Het bedrijf gaat internationaal uitbreiden en wil op meerdere plekken in de wereld aanwezig zijn.
  • Het hoofdkantoor van een groot bedrijf verhuisd naar een andere internationale stad.
  • Het bedrijf verhuist om de kosten te verlagen.
  • Het bedrijf verhuist, omdat de ligging gunstiger is voor gespecialiseerde arbeidskrachten.

Checklist om ervoor te zorgen dat de verhuizing soepel verloopt

Een internationale verhuizing is op alle vlakken anders dan een lokale verhuizing. Een internationale verhuizing vereist kennis omtrent de douane formaliteiten, de verschillende soorten transporten, het omgaan met kwaliteit en samenwerkingen met lokale partijen. Als u binnen Europa verhuist, dan is het transport in de vorm van een verhuiswagen mogelijk. Als u buiten Europa verhuist, dan worden de spullen verhuisd door middel van een zeecontainer. Waar moet u op letten wil de verhuizing soepel verlopen?

  • Wees kritisch over het nieuwe pand waar het bedrijf zich gaat vestigen.
  • Zorg dat de verhuisbedrijven dezelfde waarde hechten aan kwaliteit als u. Bekijk daarom of de verhuisbedrijven een kwaliteitscertificaat hebben.
  • De timing moet goed zijn. Indien de timing niet scherp genoeg is, moet er een opslag beschikbaar zijn.
  • Ga alleen in zee met ervaren verhuisbedrijven.
  • Stel een verhuiscoördinator aan die overzicht houdt over het project.
  • Lever een nauwkeurige en complete schifting aan. Hier mogen geen fouten in gemaakt worden.
  • Het verhuisbedrijf moet op de hoogte zijn van de douane formaliteiten.
  • Een goede relatie met de internationale partners in het land van bestemming is cruciaal voor een succesvolle bedrijfsverhuizing.
  • Denk het project vooraf helemaal uit, zodat het verhuizen zelf zorgeloos verloopt.

Wat kan goede hulp u opleveren?

De voorbereiding ligt in de handen van de projectcoördinator van het bedrijf. Deze voorbereiding moet gestructureerd verlopen. Zorg dat er een pand is gekozen wat vertrouwd voelt en dat het project van de huidige bestemming tot op de nieuwe bestemming geregeld is. En dan is het tijd voor hulp! Hulp in de vorm van een ervaren verhuizing bedrijf. Een verhuisbedrijf met een internationaal netwerk en een fullservice aanbod. Het is van groot belang om te kijken naar het portfolio van het verhuisbedrijf. Indien de samenwerking wordt aangegaan met een uitstekend verhuisbedrijf, dan worden alle zorgen ontnomen. U kunt erop vertrouwen dat het verhuizen in goede handen is. De verhuiscoördinator houdt uw projectcoördinator op de hoogte van het verloop en zo kunt u zich gerust bezig houden met andere belangrijke zaken. U wilt toch ook gerust zijn tijdens uw internationale bedrijfsverhuizing? Met een ervaren verhuisbedrijf verhuist u zonder stress over de landsgrenzen!

advertentie
advertentie