Gezocht: vrijwilligers
Gezocht: vrijwilligers Stichting met je hart

Gezocht in Soest: warme harten!

Overig Deel je nieuws

Eenzaamheid. 

Iedereen heeft in zijn leven wel eens het gevoel ervaren. Het hoort dan ook bij het mens-zijn en is over het algemeen dragelijk. Maar wat als je partner of je vrienden om je heen wegvallen en je sociale kring steeds kleiner wordt? Dan kan langdurige eenzaamheid echt zwaar voor iemand worden. 

Stichting Met je hart zet zich in om zelfstandig wonende ouderen met elkaar te verbinden en structureel waardevolle ontmoetingen te organiseren. Een brug slaan tussen vergeten worden en aandacht krijgen. Dat is onze missie. We zorgen ervoor dat mensen er zijn voor elkaar.

Het ontstaan van de stichting

Na het volgen van Greet, een eenzame vrouw uit Culemborg, voor een fotoreportage, besloot Babs van Geel het roer om te gooien en zich in te zetten voor eenzame ouderen. In 2013 richtte ze stichting Met je hart op. Inmiddels is de stichting in 38 gemeenten actief.

“Via mijn man hoorde ik dat een vrijwilliger uit Oss heel enthousiast was over stichting “Met je hart “. Meteen ben ik op de website gaan kijken en wist het direct, ik wil ook iets gaan doen voor de eenzame ouderen! Vreselijk als je de klok de hele dag hoort tikken en de tijd lang duurt!

We moeten deze groep niet vergeten maar meer aandacht hebben voor ouderen. Hen een leuke tijd geven en ze vrolijk maken is het leukste wat er is. Die dankbaarheid van hen daar doe je het voor.

Ze hebben hier zelf niet voor gekozen en altijd klaar gestaan voor iedereen, ik gun ze alle geluk.

Het zo mooi zijn als er nu mensen in Soest denken: dat is een waardevol idee om eenzame ouderen een leuke en gezellige tijd te bezorgen.”

Berber zoekt in gemeente Soest vrijwilligers om samen Met je hart Soest op te starten. De kracht van lokaal voor lokaal is enorm en mensen doen graag iets voor iemand uit de eigen wijk. Het verschil maken voor ouderen met eenzaamheidsgevoelens die het verdienen om gewoonweg mee te blijven doen. 

Help je mee? Samen sta je sterker! 

Voor meer informatie kun je mailen met porteberber@gmail.com of renske@metjehart.nl

advertentie
advertentie