Vanaf links: Gijs van den Akker, Arno Grift, Petra Minnema en Marko Kok
Vanaf links: Gijs van den Akker, Arno Grift, Petra Minnema en Marko Kok Keezen Soest

Keezen in de Rank

Overig Deel je nieuws

SOEST - De Rank stroomde vorige week woensdag ouderwets vol met Keezen-liefhebbers. Het spelletje dat zij speelden oogt als een ouderwets potje ‘Mens-erger-je-niet’ maar de details zijn wezenlijk anders. Het kaartspel ‘pesten’ vervangt de dobbelsteen en met tactisch spel kunnen tegenstanders ‘schaakmat’ gezet worden. Wat overheerst is de gezelligheid.

Arno Grift, diens zwager Marko Kok en Gijs van den Akker, organiseren het evenement, dat na tweeëneenhalf jaar eindelijk weer gehouden kon worden. De beide zwagers ontvangen elke deelnemer met hartelijk enthousiasme. ,,Het gaat om de saamhorigheid en gezelligheid”, vertelt Arno Grift.

Bij de Keez-avonden werden ook lootjes verkocht. De netto-opbrengst hiervan is voor Hospice De Luwte. Arno en Marko overhandigden, samen met Gijs van den Akker (hij introduceerde ooit het Keezen in Soest) een cheque van duizend euro aan Petra Minnema van De Luwte.

De winnaars van afgelopen woensdag werden De Schoonzusjes. Zij wisten de bloedstollende finale te winnen. Dit kalenderjaar wordt er nog drie keer gekeezt. Speeldata zijn woensdagavond 19 oktober, woensdagavond 23 november en zaterdagmiddag 10 december. Enthousiastelingen kunnen zich per koppel nog opgeven via keezensoest@kpnmail.nl.

advertentie
advertentie