Afbeelding

Zomeropenstelling Oude Kerk Soest

Overig Deel je nieuws

Zomeropenstelling Oude Kerk.

Dit jaar is de zomeropenstelling van 9 juli t/m 20 augustus. De kerk is dan open van dinsdag t/m zaterdag tussen 14.00 – 16.00 uur.

De kerk zet zes weken lang de deuren open voor iedereen die binnen wil komen. Wat is er dan in de Oude Kerkte zien en te doen? U kun informatie krijgen over de geschiedenis van het kerkgebouw en over het historische orgel, er is gelegenheid voor een moment van bezinning, u kunt een kaarsje aan steken. U kunt verder genieten van een kunsttentoonstelling. De expositie wordt dit jaar verzorgd door Wim Zwijsen. Tenslotte is ook een bezoek aan de kerktuin de moeite waard om daar genieten van alles wat daar groeit en bloeit. Verder is er voor de kinderen een speurtocht door de kerk. Ook is er een beschreven rondwandeling rond de Oude Kerk en door de historische Kerkenbuurt is te verkrijgen en een flyer over de achtergrond van de kerktuin. U bent van harte welkom!

Iedere woensdagmiddag is er om 15.00 uur gelegenheid de toren van de Oude Kerk te beklimmen en te genieten van het prachtige uitzicht. Wellicht ontdekt u dan tijdens de beklimming ook waar het verstopte Willibrordbeeld zich bevindt. Voor de beklimming wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd (richtlijn 4.00 euro) Dit bedrag wordt geschonken aan de Stichting Hart voor Soest. Na afloop van de torenbeklimming is er, voor wie daar interesse in heef, een cultuurhistorische wandeling door de kerkenbuurt. Onze gids Jan Helwig leidt u graag rond.

Aanmelden kunt u zich bij Frans Hoogeweg. Zijn tel. nr. is: 0625318358 e-mail: frhoogeweg@telfortglasvezel.nl  

advertentie
advertentie