De Zonnebloem afdeling Soest richt jongerenafdeling op; Samenwerking SWOS – De Zonnebloem met duofiets

Overig Deel je nieuws

Dat de Zonnebloem er is voor ouderen met een lichamelijke beperking, is velen wel bekend. Maar dat De Zonnebloem er ook is voor jongeren, weet niet iedereen. 

De Zonnebloem is er niet alleen voor ouderen

Daarom hebben veel Zonnebloem-afdelingen in het land een apart programma ontwikkeld, dat zich richt op jongere deelnemers. De afdeling Soest, een actieve afdeling die maandelijks leuke uitjes organiseert voor haar deelnemers, wil ook graag jongere deelnemers aan zich binden. Eén van deze nieuwe activiteiten die de Zonnebloem daarom aanbiedt is een gezellige fietstocht door de mooie omgeving van Soest en Soesterberg met een duofiets. 

            

De Zonnebloem beschikt niet zelf over zo’n fijne fiets waarmee  je, als deelnemer én vrijwilliger, samen een mooie en veilige fietstocht kunt maken. Daarom heeft zij samenwerking gezocht met de SWOS die wel over zo’n fiets beschikt.

De SWOS, Stichting Welzijn Ouderen Soest, leent deze Duofiets uit aan de Zonnebloem.

 

Dus vanaf heden kun je niet alleen bij de SWOS maar ook via de Zonnebloem zo’n leuke tocht gaan maken samen met een vrijwilliger.   (Zonnebloem secretariaat, tel. 06-54954582).

Jongerenafdeling Zonnebloem; jongere deelnemers én vrijwilligers gezocht! De afdeling Soest is bezig om een werkgroep op te zetten om meer jonge mensen aan zich te binden. Zij zoekt daarom actieve jongere mensen (richtlijn 18-45 jaar, maar met een ruime marge) met een lichamelijke beperking die regelmatig op stap willen gaan. Én de  Zonnebloem zoekt jongere vrijwilligers om samen met deze groep op pad te gaan en leuke uitjes te bedenken. Naar een popconcert, samen koken, een pretpark: het kan allemaal. Naast uiteenlopende activiteiten is ook een maatjesproject mogelijk. Een deelnemer en een vrijwilliger worden dan aan elkaar gekoppeld om samen of met een groep iets te ondernemen. Bij de Zonnebloem Soest denkt men in mogelijkheden in plaats van in beperkingen en iedereen is dan ook van harte welkom. 

Om diverse activiteiten te organiseren en de deelnemers te begeleiden, is de Zonnebloem altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers, die daarbij zelf ook nieuwe contacten opdoen en vooral plezier maken. 

Voor meer informatie: De Zonnebloem afd. Soest 

 https://www.zonnebloem.nl/soest

Tel. 06-54954582 (secretaris, L.A. Kruit) 

advertentie