Afbeelding

Earth Day met de PvdD - plantaardig dieet redt de planeet

14 april 2022 om 12:26 Overig Deel je nieuws

Ter ere van Earth Day organiseert de Werkgroep Partij voor de Dieren Soest een Meet Up met film, nabespreking, vegan lekkernijen en muziek door jong talent op zaterdagmiddag 23 april bij Artishock in Soest. De inloop is vanaf 13.00u, om 13.30 u start de vertoning van de documentaire #Powerplant.

Deze ‘klimaatdocumentaire’, die zal worden vertoond in de filmzaal, laat op boeiende wijze zien waarom het verminderen van de consumptie van dierlijke producten een van de beste en snelste oplossingen is om het klimaat in deze kritieke jaren nog onder de anderhalve graad opwarming te houden. Wetenschapper Joseph Poore zegt daarover in de docu “Een plantaardig dieet is waarschijnlijk de allerbeste manier om je impact op planeet aarde te verkleinen, niet alleen wat betreft broeikasgassen, maar ook wat betreft verzuring, land- en watergebruik. Het effect is veel groter dan minder vliegen of een elektrische auto kopen.”

Na de film laat de werkgroep iedereen graag proeven hoe lekker ‘plantaardig’ is, met een vegan lekkernij bij de koffie of thee. De recepten worden natuurlijk gedeeld. Wie zin heeft kan daarna aan de hand van een aantal prikkelende stellingen, onder leiding van Daphne Blankestijn, coördinator van de werkgroep, in gesprek over het thema van de film en een wereld waarin de economie de grenzen van de aarde respecteert.

De noodzaak en opkomst van plantaardige voeding wordt in de film verder ondermeer onderschreven door artiest Moby: “Tegenwoordig zijn er meer veganistische restaurants in mijn straat dan je tien jaar geleden in de rest van de wereld zou vinden”. Michelin-sterrenkok Alexis Gauthier in Londen, die van de traditionele Franse haute cuisine overstapte naar de plantaardige keuken: “Dit is een beweging die je niet meer kunt stoppen en als chefs hebben wij hierin een belangrijke verantwoordelijkheid”. Michael La Cour, directeur van IKEA Food gelooft voor de toekomst van zijn keten alleen nog maar in plantaardig voedsel: “Het zijn de millennials die onze generatie nu beïnvloeden en ze hebben gelijk. Het is hun wereld. Er is geen weg terug”. IKEA staat door haar vele winkels, die allemaal een restaurant hebben, in de top 10 van grootste restaurantketens in de wereld

Er is op deze middag ook gelegenheid om nader kennis te maken met de werkgroep Partij voor de Dieren Soest. Het programma wordt muzikaal omlijst door leerlingen van De Muziekgarage (muziekschool Baarn-Soestdijk), waaronder Katie Wisse op cello en (rond 16.30u) een aantal prachtige songs van Britte Orthofer (zang & piano), op piano begeleid door haar vader, Henning Orthofer. 

Locatie: Artishock, Steenhoffstraat 46A Soest 

Deelname: Gratis, (drankjes zijn voor eigen rekening, deze inkomsten zijn voor Artishock). Aanmelden: Soest@partijvoordedieren.nl of via de evenementenpagina op Facebook: https://fb.me/e/9m8pTcHwh

advertentie
advertentie