Britta in haar outfit op de motor
Britta in haar outfit op de motor Eigen foto

Ho! Ho! Ho! voor het prinses Maxima centrum

23 november 2020 om 13:47 Overig Deel je nieuws

Motorrijdster en buurt bewoonster Britta Plekkepoel gaat voor het 2e jaar op rij meedoen aan Maxima’s helden kerstrit. Hierbij gaat ze als kerstvrouw de motor op om geld in te zamelen voor het activiteitenfonds van het prinses Maximacentrum voor kinderoncologie.

Deze 21-jarige Soesterse haalt verkleed als kerstvrouw geld op voor het prinses Maxima centrum. Dit doet ze samen met andere motorrijders. Allemaal gaan ze verkleedt de motor op. Door de corona crisis ziet de rit er wel anders uit als voorgaande jaren. Voorgaande jaren was er een gezamenlijke rit.  Zo waren er vorig jaar ruim 200 kerstmannen en vrouwen op de motor verzameld bij de Mariaplaats in Utrecht. Vervolgens hebben al deze kerstmannen en vrouwen meegedaan aan een rit die onder andere langs het prinses Maxima centrum ging.

Dit jaar geen groepsrit, deze is verplaats naar volgend jaar 3 april in verband met Covid-19. In plaats van de groepsrit gaan we wel zo veel mogelijk solo op pad.  Dit betekent dat er op 12 december door heel Nederland kerstmannen en vrouwen op de motor stappen. Deze soloritten mogen natuurlijk al eerder. Om deze reden zie je nu al in Soest en omgeving een motor rijden in de kerstsferen. Dit allemaal om geld in te zamelen voor het goede doel.

De opbrengst gaat naar het activiteitenfonds in het prinses Maxima centrum voor kinderoncologie.

Tijdens het ziekteproces moeten kinderen soms wel weken in het centrum verblijven. Dit is een zware tijd voor zowel de kinderen als de familie. Het prinses Maxima centrum probeert negatieve gevolgen van de ziekte en de behandeling zoveel mogelijk te voorkomen. Hier speelt het activiteitencentrum een grote rol in.  Zo worden er activiteiten georganiseerd die zorgen voor ontspanning en verwerking van het ziekteproces.  Ze zorgen ervoor dat kinderen ondanks hun ziekte toch leuke dagen kunnen hebben.  Hier zetten de motorrijders zich voor in.

Wilt u doneren? Dan kan dat via https://www.maximaalinactie.nl/actie/britta-plekkepoel

Foto van de kerstrit  in 2019
advertentie
advertentie