Uiterste concentratie bij de jonge journalisten op de redactie van de Startbaan in Soesterberg.
Uiterste concentratie bij de jonge journalisten op de redactie van de Startbaan in Soesterberg. Johan van Beek

‘Doorstart’ van scholenproject Soester Courant

21 maart 2023 om 06:45 Onderwijs

SOEST Ook op de Startbaan hebben ze zich min of meer letterlijk uit de naad gewerkt voor het scholenproject van de Soester Courant. De enthousiaste gemengde groep 7-8 van meester Ruud van Middelaar bereidde de afgelopen maanden een groot aantal nieuwsartikelen, interviews en achtergrondverhalen uit. Die worden woensadag gepubliceerd in de Soester Courant.

Na De Driesprong (Soestdijk) en de 2e Van der Huchtschool (Overhees) is de Startbaan daarmee de derde school, waarvan de oudste groepen een redactie vormden. In kleine groepjes werden items bedacht waarover geschreven zou kunnen worden. Dat leverde een leuke mix aan verhalen op, uiteraard met Soesterbergse invalshoeken.

SPONTAAN

De school zegde eind vorig jaar spontaan haar medewerking toe aan het project dat de Soester Courant ontvouwde ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van de krant. En toen de redactie in december groep 8, met in de klas ook een aantal leerlingen van groep 7 bezocht, was de medewerking van meester Ruud en de basisscholieren groot.

INSPIRATIE

Aan inspiratie en initiatief bij de oudste leerlingen van de openbare basisschool aan de Oude Tempellaan geen gebrek. Ofschoon de redactie van de Soester Courant wel wat items achter de hand had, bleken de kinderen - net als op de andere deelnemende scholen - uitstekend in staat om hun eigen onderwerpen te bedenken en uit te werken, waarmee als geheel een leuke mix kan worden gepresenteerd en waarop de scholieren trots kunnen zijn.

In totaal drie pagina’s vullen de kinderen van de Startbaan in de editie van de Soester Courant van deze week. Het scholenproject is daarmee nog niet ten einde. In de krant van volgende week is de De Werveling (Soest-Zuid) aan de beurt.

advertentie
advertentie