Jong en oud kwam zaterdag op de eerste oogst af.
Jong en oud kwam zaterdag op de eerste oogst af. Eigen foto

Eerste oogst bij Herenboeren Soest uitgegeven

4 juli 2022 om 11:30 Natuur en milieu

SOEST Herenboeren Soest beleefde zaterdag de uitgifte van de eerste oogst. Leden van de coöperatie kwamen in een opperbeste stemming rucola-sla, aardappelen, courgettes en radijsjes ophalen.

Dat deden ze op het Baarnse gedeelte, achter de parkeerplaats tegenover het paleis. Daar stond de eerste oogst van boerderij Willemshoeve uitgestald. De afgelopen maanden hebben boer Jesse Opdam en boerin Márchien Nijenhuis-Plug samen met vrijwilligers hard gewerkt om dit moment mogelijk te maken.

Op de grond tussen de Praamgracht en de Koningslaan is een indrukwekkende hoeveelheid zaaibedden aangelegd. De komende weken staan nog veel meer zomergroenten klaar om geoogst en opgegeten te worden.

PRODUCTEN Een Herenboerderij is een coöperatie van 200 huishoudens met een boer en/of boerin in loondienst. De producten die van het land komen - groente, fruit, vlees, eieren, aardappelen - zijn bestemd voor de eigen leden. Er wordt geen winst gemaakt. De leden zijn zowel consumenten als producenten, hoewel ze niet verplicht zijn mee te werken op de boerderij. De producten worden biologisch geteeld.

advertentie
advertentie