Het Hydra String Quartet speelt op zondag 2 april in Soest.
Het Hydra String Quartet speelt op zondag 2 april in Soest. STIJN KNAPEN

Hydra String Quartet speelt bij Concertpodium Soest

22 maart 2023 om 15:08 Muziek

SOEST Bij Concertpodium Soest speelt op zondag 2 april het Hydra String Quartet. Met deze musici wordt eer gedaan aan het thema van dit jaar: Classic Cross-over. Bij alle concerten raken klassieke muziek en andere stijlen elkaar.

Het Hydra String Quartet staat bekend om zijn warme sound, meeslepende uitvoeringen en interessante concerttoelichtingen met een vleugje humor. Het speelt een romantisch programma met het geliefde Rosamunde-kwartet van Franz Schubert. Dan volgt een muzikale reis door de eeuwen heen met onder meer muziek van Frank Sinatra.

Het Nationaal Muziekinstrumentenfonds verzorgt jaarlijks een concert voor het Concertpodium Soest. Dit jaar treedt het Hydra Quartet op met mooie eigen impressies van (film)muziek. Het kwartet, dat inmiddels veelvuldig optrad in binnen- en buitenland, speelt een romantisch programma met het geliefde Rosamunde-kwartet van Franz Schubert. Vervolgens reizen ze door de eeuwen heen en eindigt het kwartet met swingende muziek van zanglegende Frank Sinatra.

Chris Pettersson, bestuurslid van Concertpodium Soest: ,,Dit concert past weer uitstekend bij de wens om klassiek en andere muziekstijlen bij elkaar te brengen. Dit belooft weer een bijzondere meeslepende muzikale reis te worden.”

Zondag 2 april, 15.00 uur, De Rank, Soesterbergsestraat 18. Meer informatie en reserveren: www.concertpodiumsoest.nl.

In de papieren editie van de Soester Courant (van 22 maart) staat per abuis dat de uitvoering op 2 juli, aanvang 15.30 uur is.
Dat moet dus zijn: zondag 2 april, aanvang 15.00 uur.

advertentie
advertentie