Roald van der Heide gaat fietsen in Tanzania. ,,Overdag fietsen tussen de giraffes en ’s avonds staren naar de sterren.”
Roald van der Heide gaat fietsen in Tanzania. ,,Overdag fietsen tussen de giraffes en ’s avonds staren naar de sterren.” Peter Beijer

Sportieve uitdaging in Tanzania voor Soester Roald van der Heide

16 mei 2022 om 10:00 Mensen

SOEST Roald van der Heide fietst in juni een week lang met zijn mountainbike een ‘rondje’ rondom de Kilimanjaro. De bergketen in Tanzania vormt het decor voor een sportieve uitdaging: de Africa Classic, georganiseerd door Amref Flying Doctors.

Door Peter Beijer

,,In je eentje drie uur lang fietsen over de Veluwe, dan zie je pas hoe mooi Nederland is.” Roald van der Heide is al een aantal maanden aan het trainen voor zijn monstertocht in Afrika en dat doet hij het liefst in een omgeving die met een beetje fantasie aan de wildernissen in Tanzania doet denken. Het idee voor de moutainbiketocht kreeg hij bij het samenstellen van het jaarplan voor zijn onderneming.

GIRAFFES ,,Ik wilde in 2020 wat gaan doen met goede doelen, vrijwilligerswerk en meer sportief bezig zijn. Ik was toevallig ook net begonnen met mountainbiken. Alsof het zo moest zijn, hoorde ik een commercial van Amref Flying Doctors waarin een beeld werd geschetst van fietsen tussen de giraffes. Impulsief zei ik; dat ga ik doen. Ik zoeken op hun website, bleek het dus een sponsortocht te zijn. Helemaal goed, zo waren al mijn voornemens ingevuld. Een ideale combinatie”, verklaart de Soester.

In de Soester Courant van woensdag 18 mei vertelt hij over zijn aanstaande avontuur in Afrika.

advertentie
advertentie