De huisartsen Nynke van Olden en Leo Weusten.
De huisartsen Nynke van Olden en Leo Weusten. Eigen foto

Euthanasie en wilsverklaring in Café Doodgewoon in Soest

28 maart 2023 om 16:00 Maatschappelijk

SOEST Er is op woensdag 12 april weer een Café Doodgewoon. Dit keer zal het gaan over euthanasie en wilsverklaring. De bijeenkomst is van 14.00 tot 15.30 uur in Cultureel Centrum De Rank aan de Soesterbergsestraat 18.

Café Doodgewoon is een initiatief van de werkgroep Palliatieve Zorg van stichting ELZIS (Eerste Lijn Zorg In Soest). Er zijn in de afgelopen jaren al diverse bijeenkomsten geweest. 

Onder leiding van huisarts Leo Weusten (praktijk De Linde) wordt gesproken met huisarts Nienke van Olden (praktijk De Bundeling) over het thema euthanasie en wilsverklaring. 

BESPREEKBAAR

Weusten: ,,Euthanasie of niet, dat is een heel belangrijke beslissing. Voor je tot zo’n beslissing kunt komen, wordt er eerst veel en goed gepraat én nagedacht. Samen met de bezoekers gaan we in gesprek over wat euthanasie is. Hoe kunnen ze dit bespreekbaar maken met hun arts? Welke voorwaarden zijn er voor euthanasie? Wat zegt de wet? Deze en nog veel meer vragen zullen deze middag in een interactieve bijeenkomst besproken worden.”

De bijeenkomst is interactief en informatief. Er is tijd voor ontmoeting. Café Doodgewoon is voor iedereen met een (ver)korte levensverwachting, mantelzorgers, vrijwilliger en zorgverleners (huisartsen, fysiotherapeuten, verpleegkundigen, diëtisten, et cetera). Aanmelden kan via het contactformulier op de website van Stichting ELZIS of per e-mail: info@elzis.nl.

advertentie
advertentie