Onderneemster Willeke de Kruijf toont de poster waarmee de crowdfunding onder de aandacht wordt gebracht.
Onderneemster Willeke de Kruijf toont de poster waarmee de crowdfunding onder de aandacht wordt gebracht. Pieter Bax Fotografie

Nog 1000 euro voor 2e AED winkelgebied Soestdijk

21 maart 2023 om 13:30 Maatschappelijk

Daarmee is de actie van de winkeliers nog niet ten einde. Ze willen een tweede AED aanschaffen. Die komt dan in de Burgemeester Grothestraat te hangen, zodat het hele winkelgebied Soestdijk dan is afgedekt met dit levensreddende apparaat. ,,We hebben een hele lange winkelstraat, dus we willen graag dat die helemaal is afgedekt. De Burgemeester Grothestraat is het drukste deel van de winkelstraat”, zegt Pieter Bax, bestuurslid van de ondernemersvereniging.

SOEST Via crowdfunding hebben de verenigde ondernemers in winkelgebied noord een eerste AED kunnen aanschaffen. Die zal worden geplaatst bij de ingang van Grand Café De Lindenhof, op de hoek Van Weedestraat-Nassauplantsoen.

In het gedeelte van de Steenhoffstraat is nu ook een AED aanwezig. De Nederlandse Spoorwegen plaatsten er onlangs eentje op Station Soestdijk.

Voor de tweede AED in dat gedeelte van het winkelgebied zijn de ondernemers van de winkelkring nog een crowdfunding gestart. Gezien de tussenstand van gisteren was er nog duizend euro nodig om een tweede apparaat aan te schaffen, dat kan worden ingezet bij mensen met een hartstilstand. ,,We zullen met posters in de winkels de actie onder de aandacht brengen van onze klanten. Ook op social media voor onze volgers”, legt Pieter Bax uit. ,,Veel winkeliers hebben ook al een bedrag gedoneerd.”

https://www.buurtaed.nl/project/buurtaed-voor-burg-grothestraat-3761-soest?utm_source=kentaa&utm_medium=whatsapp&utm_campaign=buurtaed

advertentie
advertentie