Döske plakte haar oproep op de Soester Courant voordat ze die door de brievenbus duwde.
Döske plakte haar oproep op de Soester Courant voordat ze die door de brievenbus duwde. Johan van Beek

Kerstgedachte bij krantenbezorgster Döske van de Soester Courant

24 december 2020 om 17:31 Maatschappelijk

SOEST ,,Een hartverwarmende actie”, noemt een van de abonnees van de Soester Courant het. Zij trof woensdag op haar weekblad een briefje aan van de vaste bezorger, Döske. Die gaf daarin blijk van een mooie kerstgedachte door de abonnees te vragen om ‘haar’ kerstfooi over te maken op de rekening van de Voedselbank Gooi & Omstreken.

,,Ik ben ontroerd en heb zojuist geld overgemaakt”, laat een abonnee aan de redactie weten. Een andere lezer van deze krant, in een e-mail aan de redactie: ,,Willen jullie de bezorgster hartelijk danken voor deze actie!? Ik heb het dubbele van het normale bedrag overgeschreven.” Ze zijn bijzonder te spreken over de kerstactie van Döske die ze overigens niet kennen.

Döske is sinds ruim twee jaar bezorgster van de Soester Courant. Elk jaar gaat ze rond deze tijd langs de deuren van de abonnees in de Birkstraat, de Bartolottilaan en de Van Beuningenlaan. Met de krant én met een wenskaartje in de hoop op een leuke kerstbonus. Een bezorger die het hele jaar door trouw de krant brengt, kan vaak rekenen op een aanzienlijke bijverdienste. Maar Döske staat dit jaar het geld met alle liefde af aan mensen die het veel meer nodig hebben, de cliënten van de Voedselbank.

,,Ik had eigenlijk niet zoveel zin om met een hengeltje en een mondkapje onlangs de deuren te gaan”, vertelt ze de redactie die haar opzocht. ,,We hadden het daar thuis over en toen zeiden mijn ouders: geef het dan aan een organisatie. Toen kwamen we op het idee van de Voedselbank Gooi & Omstreken. Voor de mensen die het minder hebben met de feestdagen.”

Döske schreef een oproep, printte die uit, tekende er gekleurde sterretjes op en bevestigde haar schriftelijke oproep op de voorlaatste editie van dit jaar van de Soester Courant. Zo legde ze ‘haar’ abonnees uit wat de bedoeling van haar spontane kerstactie is.

Vanzelfsprekend hoopt Döske dat veel mensen een bedrag storten op de rekening van Voedselbank Gooi & Omstreken. ,,Wil je daarom het bankrekeningnummer ook in het verhaal zetten?” We plaatsen gewoon het briefje van Döske integraal, met bankrekeningnummer:

,,Hallo, ik ben uw vaste bezorgster van de Soester Courant. Ieder kom ik rond kerst langs voor de nieuwjaarsfooi. Maar nu met corona vinden sommige mensen dat misschien niet fijn. Omdat ik ook niet op afstand met een hengeltje wil staan of met een mondkapje op, heb ik bedacht om u te vragen mijn fooi voor dit jaar aan de Voedselbank over te maken. Voor de mensen die het minder hebben met de feestdagen. Ik hoop dat u dat wilt doen. Ik wens u fijne feestdagen en een gelukkig 2021.”

NL10 RABO 0383 7380 83 t.n.v. Voedselbank Gooi & Omstreken

Door Johan van Beek

De abonnees kregen de krant én een vriendelijke verzoek in de bus.
advertentie
advertentie