Afbeelding
Jaap van den Broek

Kleurrijke laatste wandeldag van Avondvierdaagse Soest

8 juni 2018 om 09:23 lokaal

SOEST Net iets meer dan tweeduizend (betalende) deelnemers hebben donderdag de Avondvierdaagse in Soest volbracht. Voornamelijk basisscholieren en hun begeleiders gaven de 37e editie kleur.

Na tochten door onder andere Pijnenburg en de bossen bij de zandverstuivingen trokken de wandelaars donderdag tijdens het defilé op de Dalweg door een rijendikke haag van papa's, mama's, opa's, oma's en andere familieleden en toeschouwers.

HAND SCHUDDEN Bij de hoofdingang van het gemeentehuis ontstonden traditiegetrouw opstoppingen, omdat bijna alle (jonge) deelnemers de hand schudden van burgemeester Rob Metz. Hij vindt het defilé elke keer weer een 'bijzondere gebeurtenis' en stond daarom maar wat graag klaar om de individuele lopers en de schoolgroepen (en die van De Duinkikkers) op te wachten en te begroeten.

WANDELTOCHT Na die enthousiaste ontmoetingen keerden de deelnemers terug op de Eng, waar vandaan die avond de wandeltocht (door onder meer de molen) ook was begonnen. Het aantal deelnemers lag dit jaar iets lager dan normaal, omdat twee basisscholen verhinderd waren.

Bekijk meer foto's in het fotoalbum Avondvierdaagse Soest 2018.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie