Dirk Huisman en zijn collega B. Onwezen met een fruitmand die zij in 1952 opmaakten voor het koniklijk gezin.
Dirk Huisman en zijn collega B. Onwezen met een fruitmand die zij in 1952 opmaakten voor het koniklijk gezin. Privearchief Huisman

Lex Bergers en Peter Beijer gestart met deel 3 Soester Iconische Bedrijven

Lokaal Deel je nieuws

SOEST - In november 2020 lanceerden Lex Bergers en Peter Beijer namens hun uitgeverij Peles een boek over  Soester iconische bedrijven. De uitgave bleek een schot in de roos. Een tweede deel verscheen in november van het afgelopen jaar en ook deze uitgave is een hit. Het schrijversduo is gestart met de voorbereidingen voor deel 3 dat in november van dit jaar gaat verschijnen.

Op veler verzoek zijn de schrijvers in deze eerste weken van 2022 gestart met het derde deel over meer Soester iconische bedrijven. De eerste gesprekken zijn gestart, anekdotes en foto’s zijn al verzameld. In ‘Meer Soester iconische bedrijven (deel 3)’ verhalen over de bakkers Van Brummelen, Strietman en Rademaker, Slagerij Bokma, diverse groenteboeren zoals Dirk Huisman, Dorus de Zoete en Bas van de Hoef, juwelier Colitico, Lindner, Du Pont-Howson, Keune (100 jaar in 2022!), de bedrijfjes van Klein Engedaal met de legendarische ‘Sinterklaas, etc.

Lex Bergers: ,,Het is maar een greep uit de nieuwe collectie die wij in een uniek naslagwerk gaan vastleggen. De afgelopen jaren hebben wij gemerkt dat er veel verborgen verhalen in Soest zijn. De 200 pagina’s van deel 1 en 220 pagina’s van deel 2 waren niet voldoende om dit allemaal vast te leggen. Er is nog zoveel te vertellen.”

De schrijvers hadden de afgelopen periode onder meer contact met een van de kinderen van groenteboer Dirk Huisman. Uit het rijke archief kwam een foto uit 1952 met daarop Dirk met zijn collega B. Onwezen. De foto siert de voorlopige werkcover van het nieuwe boek.

Bestellen van het boek is nu al mogelijk. De speciale intekenprijs is € 23,50. Het boek moet in november van dit jaar in de winkels liggen. 

Peter Beijer vraagt aan de Soester inwoners tips. ,,Wij roepen Soesters en oud-Soesters op om tips, foto’s en anekdotes aan ons te melden. Dit kan via ons e-mailadres info@uitgeverijpeles.nl.”

advertentie