Concertkoor repeteert in de kerkzaal in De Open Hof
Concertkoor repeteert in de kerkzaal in De Open Hof Lillian Mulder

Concertkoor Baarn repeteert voorlopig in De Open Hof

Lokaal Deel je nieuws

Concertkoor Baarn is weer begonnen met de repetities van het nieuwe seizoen. Sinds eind juli repeteert het koor in de kerkzaal van De Open Hof te Soest. Het koorbestuur heeft besloten om in deze kerkzaal te blijven tot het concert dat gepland staat op zaterdag 13 november 2021.

“De allerbelangrijkste reden is dat de PNB kerk, het Witte kerkje in Baarn is net te klein voor het koor en we willen het koor niet splitsen of met een inschrijvingssystem (wie het eerst komt, wie het eerst zingt) gaan werken”, aldus voorzitter Yvonne van Bommel. “In deze ruimte kunnen wij ook makkelijk de Corona maatregelen toepassen.

De kooropstelling is op 1,5 meter afstand en in de pauze worden de  deuren opengezet om de lucht te verfrissen. Verder wordt koorleden verzocht om niet allemaal tegelijkertijd koffie te gaan halen en vooral afstand te houden.”

Het koor moet nog steeds wennen aan de akoestiek van de zaal. “Bij Vivaldi’s ‘Gloria’ en Galuppi’s ‘Dixit Dominus’ die wij in november gaan uitvoeren moet je in deze akoestiek de tekst heel goed articuleren en daarnaast het Italiaanse temperament goed voelen,” aldus Dirigent Anthony Scheffer.

Het concert zal plaatsvinden in De Open Hof want er is ruimte genoeg voor koor, orkest en publiek. Het plan is om twee concerten te geven: een matinee en een avondconcert.

Voor dit project zijn wij opzoek naar tenoren om het koor te versterken. Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met de secretaris Anneke Kole telnr. 033-299 93 45 of via de website www.concertkoorbaarn.nl

Hoewel de maatregelen soepeler worden, volgt het bestuur nauwkeurig de ontwikkelingen op het gebied van corona voor wat betreft evenementen.

De Open Hof, Veenbesstraat 2, Soest
Concertkoor repeteert in de kerkzaal in De Open Hof
advertentie