De 'werkcover' van het nieuwe boek van Peles
De 'werkcover' van het nieuwe boek van Peles Archief Stam

Bergers en Beijer op zoek naar meer Soester Iconische Bedrijven

Lokaal Deel je nieuws

SOEST - In november 2020 lanceerden Lex Bergers en Peter Beijer namens hun uitgeverij Peles een boek over 39 Soester iconische bedrijven. De uitgave bleek een schot in de roos. De boeken gaan momenteel als warme broodjes over de (op dit moment virtuele) toonbank.

Op veler verzoek zijn de schrijvers in deze eerste weken van 2021 gestart met een tweede deel over meer Soester iconische bedrijven. De eerste gesprekken zijn gestart, anekdotes en foto's zijn al verzameld. In 'Meer Soester iconische bedrijven (deel 2)' verhalen over onder meer Pribor Confectie, Hofleverancier Joh. Mets van de delicatessen, Garage Stam, Kaasboerderij De Staelenhoef, Edelsiersteenslijperij De Sprong, Buurtsuper Janmaat. Installatiebedrijf Reijerse, Slagerij Van Asch, Bakkerij Strietman en Middelman Wonen.

Lex Bergers: ,,Het is maar een greep uit de nieuwe collectie die wij in een uniek naslagwerk gaan vastleggen. Vorig jaar hebben wij gemerkt dat er veel verborgen verhalen in Soest zijn. De 200 pagina's van deel 1 waren niet voldoende om dit allemaal vast te leggen. Er is nog zoveel te vertellen."

De schrijvers waren onlangs te gast bij Herman Stam van het gelijknamige garagebedrijf. De 'werkcover' van het nieuwe boek is gesierd met het oude pand van Stam (aan het Nieuwerhoekplein).

Bestellen van het boek is nu al mogelijk. De speciale intekenprijs is € 21,95. Het boek moet in november van dit jaar in de winkels liggen. 

Peter Beijer vraagt aan de Soester inwoners tips. ,,Wij roepen Soesters en oud-Soesters op om tips, foto's en anendotes aan ons te melden. Dit kan via ons e-mailadres info@uitgeverijpeles.nl."

advertentie
advertentie